Foto: Michel Velderman MechanisatieAchtergrond

John Deere hevelt productie 6R over naar Europa

De Amerikaanse trekkerfabrikant verhuist het deel van de de 6R-productie, dat nu nog in Waterloo (VS) plaatsvindt, naar Mannheim in Duitsland.

Op beide locaties werden al 6R-trekkers in elkaar gezet. Maar Deere heeft in Waterloo meer capaciteit nodig om zich op de zwaardere 7R- en 8R-series te richten. Daar komt bij dat Europa een belangrijker afzetgebied voor de 6R is dan Noord-Amerika. Het zou gaan om 2.000 extra trekkers op jaarbasis.

Handelsoorlog

John Deere produceerde al 29.000 trekkers per jaar in de Duitse fabrieken. Op de achtergrond speelt ook de handelsoorlog mee; in de Verenigde Staten geproduceerde machines worden duurder doordat staal onder hogere importtarieven valt, en omgekeerd kunnen trekkers hoger worden belast bij export vanuit de Verenigde Staten. Enkele dagen geleden ging de beurskoers van John Deere nog onderuit na bekendmaking van de kwartaalcijfers.


Lees verder onder de foto.

De productie van rond 2.000 6R-trekkers verhuist van de VS naar Europa. - Foto: Michel Velderman

De productie van rond 2.000 6R-trekkers verhuist van de VS naar Europa. – Foto: Michel Velderman

Hoewel ook de afzet in Europa stroef loopt, verwacht Mannheim de geproduceerde aantallen op peil te houden. Daarbij spelen ook de goede verwachtingen van de 6M-serie mee, die eveneens in deze fabriek van de band rollen.

Beheer
WP Admin