Jaltest stelt diagnose MechanisatieAchtergrond

Jaltest stelt diagnose

De Jaltest AGV-diagnoseapparatuur van Cojali communiceert nu met 39 merken landbouwmachines. Op Zetor na zijn alle veel voorkomende merken (trekkers, hakselaars, combines etc.) vertegenwoordigd.

De Jaltest AGV bestaat uit een softwareprogramma en een besturingskastje. Naast storingen uitlezen kun je er direct aanpassingen mee doen aan de machine. Hiervoor is er een ‘Expert Code’; je vinkt aan (of beveiligt dit met een wachtwoord) dat je vakbekwaam bent en de verantwoordelijkheid draagt. De software begeleidt je dan door het proces, en geeft een omschrijving en mogelijke oplossing van het probleem.

Jaltest stelt diagnose


Veel documentatie over machines

Opvallend aan het pakket is dat er ook veel documentatie aanwezig is over de machines. Zo zijn er werkplaatshandboeken, elektrische schema’s met foto’s en onderhoudsvoorschriften. In een paar klikken weet je bijvoorbeeld welke olie er in de achterbrug van een John Deere 6620 gaat en je ziet het verversingsinterval.

€ 3.000 tot € 3.500 inclusief btw

Cojali komt meerdere keren per jaar met een update die de documentatie aanvult, vertaalt en nieuwe beschikbare machines bevat. Granit Parts verkoopt deze Jaltest AGV aan mechanisatiebedrijven voor € 3.000 tot € 3.500 inclusief btw; afhankelijk van de benodigde stekkers en het abonnement. Meestal voldoet een universele OBD-stekker, maar voor sommige merken zal een speciale stekker nodig zijn.

Beheer
WP Admin