Foto: Imants MechanisatieAchtergrond

Imants test eerste krukasspitmachine

Spitmachinefabrikant Imants uit Reusel heeft een krukasspitmachine ontwikkeld. De eerste twee prototypes test het bedrijf momenteel in praktijk.

Imants kondigt de komst van de machine aan in een video. De introductie van een krukasspitter is een opvallende koerswijziging. Tot nu richt Imants zich immers volledig op de bouw van rotorspitmachines. Van oudsher juist dé tegenhanger van een krukasspitter. Doordat de spades van zo’n rotormachine vastzitten aan één brede rotoras, zijn deze relatief eenvoudig van bouw én in onderhoud. Imants blijft deze machines uiteraard bouwen.

Lees verder onder foto

De krukasspitmachine is een toevoeging aan het leveringsprogramma en richt zich op de klanten met zware kleigronden. - Foto: Imants

De krukasspitmachine is een toevoeging aan het leveringsprogramma en richt zich op de klanten met zware kleigronden. – Foto: Imants

Voor zware klei

De krukasspitmachine is een toevoeging aan het leveringsprogramma en richt zich op de klanten met zware kleigronden. Hier kreeg het rotorspitprincipe namelijk nooit écht voet aan de grond. Er draaien wel rotorspitmachines op zwaardere leem- of lichtere kleigrond, maar het merendeel van de Imants-spitmachines draait op zandgronden. Met de ontwikkeling van de nieuwe krukasspitmachine wil Imants in beide segmenten meedoen, van lichte zandgrond tot zware klei. De 3 meter brede krukasspitter is in eigen huis ontworpen en wordt volledig in Reusel (N.-Br.) gebouwd.

Beheer
WP Admin