RundveeAchtergrond

Home alone

Met een gebroken arm alleen thuis wil er wel eens wat misgaan. Zeker als de trekker er niet is en de stroomtoevoer hapert bij min 35.

We hadden al gepland dat Louise met Nieuwjaar de kinderen mee zou nemen naar Nederland voor tien dagen. Even afkicken. Nou, dat heb ik geweten. De gebroken arm deed nog behoorlijk pijn. Op 27 december kreeg ik tandpijn en alle tandartsen zaten volgens mij op de Bahama’s. Ik ben met veel pijnstillers het nieuwe jaar ingegaan en op 5 januari naar de tandarts. Ja hoor, ik moet een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Maar eerst moet de ontsteking weg zijn, dus pillen slikken. Gelukkig was de pijn wel direct veel minder.

Alles met één arm

De trekker voorzien van een voorlader liep vertraging op, maar de machine stond wel in de werkplaats! Vanwege de feestdagen duurde het aanleveren van de onderdelen wat langer. De bak moest uit North Dakota komen en een olieklep uit Regina in Manitoba. Dus moest ik met één arm hooi lostrekken uit de ronde balen om onze 100 schapen te voeren. Met één arm de honden uitlaten en voeren. De temperatuur was ondertussen weer tot min 35 gezakt en bleef daar goed hangen. Mijn stroomkast aan de hoogspanningskabel kan niet te veel stroom geven in verband met te lichte stoppen. Dat betekende dat de blockheaters van de auto en trekker, de verwarming van de waterbak en de biggenlamp boven de puppies die 3 dagen geleden geboren werden, dus niet allemaal tegelijk aan konden. Ik rende dus van de ene stekker naar de andere.

Flink afzien

De Wet van Murphy: als het mis kan gaan, gaat het mis, ging hier dus helemaal op. Gelukkig is op het moment dat de nood het hoogst is de redding vaak nabij. Ik gaf op mijn werk aan dat het allemaal niet meeviel. Prompt kwam de baas een middagje helpen met voeren. De elektricien die wist dat we een nieuwe stoppenkast nodig hadden, kwam deze gauw even op zondag ophangen. De trekker was in het nieuwe jaar ook klaar en werd prompt afgeleverd. Ik had de hond met de pups al in huis gehaald, dus ook dat was geregeld. Ja, tien dagen flink afzien en dan ben je dankbaar dat je vrouw en de kinderen weer thuis komen.

Beheer
WP Admin