Premium
Een megastal in de Verenigde Staten. - Foto: Boerderij / Charles Keijzer RundveeColumn

‘Hoezo geen megastallen?’

Reacties

 1. “zonder vakantie, want een boer krijgt geen vakantiegeld, maar moet dan een bedrijfsverzorger inhuren. Die kost hem evenveel als de vakantie” [einde citaat]
  Wat een flauwekul, iedereen in mijn familie is zo ongeveer zelfstandig ondernemer. Als bijvoorbeeld mijn zwager met bouwbedrijf op vakantie gaat komt er niets binnen, bij mij loopt melkgeld door. Dit geld voor rest ook. Stop met klagen over zaken die gewoon met zelfstandig ondernemerschap te maken hebben. Daar kies je voor.
  Sjaak van Essen

 2. Vroeger waren er veel kleine boertjes en die lieden zich makkelijk uitzuigen door de regering. Maar kleine boertjes worden groter en z groot dat die ineens gaan tegenspreken en met een top advocaat naar de rechtbank gaan en regelmatig gelijk krijgen. Dat past de regering niet dus terug naar kleine boertjes die niks in te brengen hebben/kunnen.

 3. Grote stallen zijn helemaal prima maar laat de goedverzorgde halstertamme van naam gekende koeien van de grupstal ook in hun waarde vergaderboer.
  Ook als betreffende boer geen behoefte aan vakantie heeft omdat hij minder wordt geleefd dan vergaderboer en zijn zorgen om zijn personeel.
  Koester de verschillen die de Nederlandse landbouw kent en waardeer ze, maak er geen eenheidsworst van.

Beheer
WP Admin