Logo: Voergroep Zuid PluimveeNieuws

Hittestressprognose via Voergroep Zuid

Met de dinsdag gelanceerde online applicatie ‘10-daagse verwachting hittestress’ van Voergroep Zuid kunnen veehouders uit het werkgebied van de voercoöperatie bekijken wat de verwachting voor hittestress in hun regio de komende dagen is.

Na het invullen van diersoort en regio geeft de online applicatie voor de komende tien dagen per dag aan of dieren geen, licht, matige, zware of zeer hoge stress kunnen ondervinden, op basis van de Temperature Humidity Index (THI). Deze index combineert temperatuur en luchtvochtigheid. Veehouders kunnen met behulp van de tool tijdig maatregelen nemen om schadelijke gevolgen van hittestress bij hun dieren te voorkomen, aldus Voergroep Zuid. Hittestress kan productieverlies, extra uitval en een verminderde vruchtbaarheid veroorzaken.

Metingen voor vier regio‘s

Er worden metingen gedaan voor vier regio’s binnen het werkgebied van Voergroep Zuid: Midden-Limburg (Ell), Zuidoost-Brabant (Eindhoven), Noordoost-Brabant (Volkel) en Midden-/West-Brabant (Gilze-Rijen). Geïnteresseerde veehouders kunnen zich via de site abonneren op een attentiemail voor hun regio en sector, en zelf het risico op hittestress voor de eigen stal berekenen, door temperatuur en luchtvochtigheid in te voeren.

Beheer
WP Admin