AkkerbouwAchtergrond

Heimelijk slaapkamerbezoek

Op Australische boerderijen komt regelmatig onverwacht bezoek. Gelukkig kunnen mensen harder rennen dan het onverwachte bezoek kan kruipen.

We zagen een hij – of een zij – nog juist de slaapkamer inglippen waar Steven Jenniskens uit Leunen (L.) van zijn welverdiende rust lag te genieten na een nacht maaidorsen. Na een tijdje kwam de onverwachte bezoeker(ster) geruisloos tevoorschijn uit de slaapkamer. Zodra hij of zij de camera hoorde klikken bleef hij even pauzeren en keek rustig naar de fotograaf. Omdat de fotograaf rustig bleef zitten gleed hij langzaam verder.

Steven keek even raar op van het heimelijke bezoek toen we hem de foto’s lieten zien. De bezoeker leek op een black snake, maar zou ook een red belly snake kunnen zijn. Ik heb het reptiel echter niet omgedraaid om te kijken of hij een rode buik had.

Het is op Australische boerderijen vrij normaal dat slangen op bezoek komen in huis. Het is in het begin een wat angstige gedachte, zo’n giftige, geruisloze, ruim 1 meter lange (of langere) sluiperd. Echter, 99 procent van alle slangenbeten wordt veroorzaakt door een poging de slang te doden of doordat iemand per ongeluk op de slang trapt. Hoewel deze black snake erg snel kan zijn, is een gezond mens toch sneller. Vooral als de slang dezelfde richting uitgaat.

Beheer
WP Admin