PluimveeNieuws

Geen giftige Duitse eieren in Nederland

Hannover/Rijswijk – In Nederland zijn zo goed als zeker geen biologische eieren met verhoogd dioxinegehalte uit Duitsland. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zaterdag laten weten.

Eerder op zaterdag meldde het ministerie van landbouw in de Duitse deelstaat Nedersaksen dat een Duits biologisch bedrijf vermoedelijk eieren met een giftige stof in omloop heeft gebracht. Die zouden ook zijn afgeleverd in Nederland. Maar volgens de NVWA is dat niet het geval. “We werken in Europa met een signaleringssysteem en er is nooit een officieel signaal geweest”, aldus een NVWA-woordvoerder.

“De vraag naar biologische eieren is in Duitsland overigens groter dan het aanbod”, zegt hij. “De eieren gaan dus alleen al om die reden niet de grens over.”

De besmetting met bepaalde PCB’s was ontdekt door een winkelketen in het Duitse Beieren. De inspectie zelf vond 7 april plaats, maar de analyse van de stoffen werd pas 30 april bekend. Volgens het ministerie is de gezondheid niet in gevaar.

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • NOP 2.0 scharreleieren
  • NOP 2.0 richtprijs kooi-eieren
  • Totaaloverzicht
  • Beheer
    WP Admin