AlgemeenAchtergrond

Geen extra schadevergoeding bloembollentelers

De 47 bloembollentelers uit de Duin- en Bollenstreek die in 1997 een miljoenenschade leden door grondwaterpeilverhoging, moeten het doen met de toegekende schadevergoeding.

Dat heeft de Raad van State vandaag besloten.

De bollentelers vechten al jaren voor een vergoeding van de provincie Zuid-Holland, die in 1996 opdracht gaf tot het verhogen van het grondwaterpeil voor de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Volgens de telers heeft dit geleid tot verzopen bollen, goed voor een schade van 3 miljoen euro. Volgens de provincie is het verband tussen de vergunning voor de waterpeilverhoging en de schade niet duidelijk aanwezig. Daarom wees de provincie het verzoek tot schadevergoeding af, maar door een uitspraak van de Raad in 2004 heeft de provincie sommige verzoeken alsnog gedeeltelijk toegewezen.

Voor een deel van de 47 bollentelers die schade opliepen, was dat voldoende, maar 32 telers spanden een nieuwe zaak aan. In die zaak heeft de Raad woensdag besloten dat er niet opnieuw naar de schadevergoeding hoeft worden gekeken. Volgens de Raad heeft de provincie goed gehandeld.

Beheer
WP Admin