De door Boerderij berekende melkprijs van FrieslandCampina komt in oktober uit op € 40,65 per 100 kilo. - Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

FrieslandCampina verlaagt melkprijs licht

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs in oktober voor gangbare boerderijmelk met € 0,25 naar € 41 per 100 kilo. Deze lichte daling is inclusief een kleine positieve correctie over de afgelopen periode.

FrieslandCampina verwacht dat de referentiebedrijven hun boerderijmelkprijzen iets verlagen. Dit vanwege een aanhoudend achterblijvende marktvraag. Vorige maand verlaagde FrieslandCampina de garantieprijs nog met € 2 per 100 kilo. Daarvoor bleef de garantieprijs 4 maanden stabiel op € 43,25 per 100 kilo. De gemiddelde garantieprijs voor gangbare boerderijmelk tot en met oktober komt uit op € 46,65 per 100 kilo melk.

Lees verder onder de grafiek

De door Boerderij berekende melkprijs komt in oktober uit op € 40,65 per 100 kilo. Dat is op basis van een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo. Tevens is de bijdrage van 5,5 cent aan ZuivelNL in mindering gebracht.

Lees ook Fonterra verwacht fors lagere melkprijs

Biologische melkprijs FrieslandCampina

De garantieprijs voor biologische melk komt in oktober uit op € 53,75 per 100 kilo. Dat is een daling van € 0,50 ten opzichte van september. In de daling zit een negatieve correctie verwerkt over afgelopen periode. Ook in deze markt verwacht FrieslandCampina dat de referentiebedrijven hun prijzen voor biologische boerderijmelk iets verlagen vanwege de achterblijvende marktvraag. De gemiddelde garantieprijs voor biologische boerderijmelk in 2023 tot en met oktober bedraagt € 58,40 per 100 kilo melk.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin