Ondanks de eerdere stagnatie door slecht weer, neemt de vraag naar verse vloeibare zuivelproducten nu toe, met de verwachting dat de prijzen verder zullen stijgen. – Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

FrieslandCampina verhoogt garantiemelkprijs met €0,25

FrieslandCampina verhoogt de garantiemelkprijs met €0,25. De melkprijs komt hiermee uit op €48,00 per 100 kilo.

Deze verhoging is volgens de verwerker gebaseerd op de verwachting dat de referentiemelkprijzen voor boerderijmelk zullen stijgen onder invloed van de licht opwaartse trend in de basiszuivelmarkt.

De garantiemelkprijs stijgt langzaam maar zeker door; in januari bedroeg de melkprijs nog €44,75 en inmiddels is er €3,25 bij gekomen. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar juli ligt de garantieprijs nu €4,75 hoger. Gemiddeld in eerste zeven maanden is de garantieprijs €46,71 per 100 kilo melk. De door Boerderij berekende melkprijs komt uit op €47,16 per 100 kilo.

Lees verder onder de grafiek

Biologische melkprijs ook hoger

De biologische garantieprijs komt in juli uit op €57,50 en dat is ook een stijging van €0,25 ten opzichte van de vorige maand. Ook bij de biologische melkprijs verwacht de zuivelverwerker dat de referentiebedrijven hun biologische melkprijs verhogen. Gemiddeld tot en met juli bedraagt de biologische melkprijs €56,68 per 100 kilo. In maart maakte de biologische melkprijs een flinke stap naar boven met €2,50, maar die werd een maand later gecorrigeerd. Inmiddels is ook in de biologische melkprijs een licht stijgende trend te ontdekken.

Zuivelmarkt trekt aan door goede weer

De zuivelmarkt leek door het slechte weer de stijging van begin deze maand niet door te kunnen zetten. Inmiddels neemt de vraag naar verse vloeibare zuivelproducten toe en is de verwachting dat de prijzen nog verder kunnen stijgen. Ook de prijs van boter kwam onder druk, maar op de botermarkt zijn de vooruitzichten inmiddels positiever.

Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw en van de basismelkprijs is de bijdrage van €0,055 per 100 kilo aan ZuivelNL in mindering gebracht.CM-Block Knop

LEES MEER ARTIKELEN OVER ZUIVEL


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin