Dutch Lady Milk Industries (DLMI), onderdeel van FrieslandCampina, heeft officieel een nieuwe fabriek geopend in Bandar Enstek, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur. – Foto: Dutch Lady Milk Industries en Canva, beeldbewerking RundveeNieuws

FrieslandCampina-dochter Maleisië opent nieuwe fabriek

FrieslandCampina’s dochterbedrijf DLMI heeft een nieuwe fabriek geopend in Bandar Enstek, Maleisië. Deze fabriek verdubbelt de productiecapaciteit en markeert een investering van €100 miljoen.

FrieslandCampina-dochter Dutch Lady Milk Industries (DLMI) heeft een nieuwe fabriek geopend in Bandar Enstek, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur. Met deze fabriek verdubbelt DLMI haar productiecapaciteit. Dat meldt FrieslandCampina. Met de nieuwe fabriek kan DLMI de productiecapaciteit verdubbelen.

Uitbreiding productiecapaciteit

In de nieuwe fabriek produceert DLMI onder meer houdbare melk en yoghurts. Voorheen produceerde de Maleisische zuivelonderneming ook mager melkpoeder in de oude fabriek, maar deze lijn werd eind 2022 stilgelegd. De benodigde melkpoeder wordt nu betrokken van FrieslandCampina. Tussen 2011 en 2023 betrok DLMI ruim 48 miljoen kilo melk van lokale melkveehouders. Dit volume is goed voor 55% van de productie van ‘Fresh Milk finished goods’, waaronder dagverse en houdbare melk. Het doel is om tegen 2030 alle verse melkproducten volledig van lokaal gecollecteerde melk te produceren.

DLMI investeerde ruim €100 miljoen in de nieuwe fabriek, een project dat vijf jaar in beslag heeft genomen. Naast de fabriek komt er ook een nieuw distributiecentrum, dat naar verwachting in de eerste helft van 2025 gereed zal zijn. De oude fabriek in Petaling Jaya sluit in het derde kwartaal van dit jaar.

Financiële groei

In het eerste kwartaal van 2024 zag DLMI de omzet ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder toenemen met 2,4% naar €71,2 miljoen. De winst steeg van €1,7 miljoen naar €5,2 miljoen. FrieslandCampina heeft een meerderheidsbelang van 50,96% in DLMI.

De nieuwe fabriek in Bandar Enstek is een van de twee grote projecten in Zuidoost-Azië waar FrieslandCampina de komende jaren de vruchten van hoopt te plukken. Binnenkort volgt ook de opening van een nieuwe fabriek voor consumentenzuivel van Frisian Flag Indonesië, gelegen ongeveer 35 kilometer buiten Jakarta. In Frisian Flag Indonesia heeft FrieslandCampina een belang van 95%.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin