Landbouwminister Stéphane le Foll.</p> <p><em>Foto: ANP</em> AlgemeenNieuws

Frankrijk gelast inspectie slachterijen

De Franse minister voor landbouw Stéphane le Foll heeft opdracht gegeven alle slachterijen in zijn land binnen een maand te inspecteren. Dat volgt op nieuwe onthullingen van actiegroep L214 over misstanden in een abattoir.

L124 heeft nu opnamen naar buiten gebracht uit een slachthuis in Mauléon-Licharre bij Pau waaruit blijkt dat dieren er ernstig worden mishandeld. De dierenactivistengroep deed dat al eerder bij slachthuizen in Alès en Vigan. Net als in die twee gevallen is ook het slachthuis in Mauléon-Licharre onmiddellijk door de regionale overheid gesloten.

Verantwoordelijkheid bedrijven versterken

Maar voor Le Foll is de maat nu vol. ”Ondanks de verscherping van de controles krijgen we nu een derde video met wrede activiteiten rond de dieren,” aldus de minister. Hij heeft daarom de regionale diensten opgedragen alle betrokken bedrijven specifiek te inspecteren op dierenwelzijn en de bescherming van de dieren tegen misstanden.

”Als er van die misstanden worden geconstateerd, dan wordt het betrokken slachthuis direct gesloten. Op basis van de inspecties gaan we ook maatregelen nemen om de verantwoordelijkheid van de bedrijven te versterken, met name rond de plaatsen waar de slachters zelf aan het werk zijn.”

Beheer
WP Admin