Kaas in de opslag bij Cono Kaasmakers in Westbeemster. - Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Forse verhoging melkprijzen Cono en A-ware

Cono Kaasmakers verhoogt de melkprijs in september met € 1,06, A-ware verhoogt zelfs met € 1,25.

Cono Kaasmakers verhoogt de melkprijs flink met € 1,06 in september en komt daarmee op een basisprijs van € 39,12 per 100 kilo melk. Samen met verschillende toeslagen komt de maximale prijs die Cono betaalt aan leveranciers uit op € 43,62 per 100 kilo melk. De genoemde melkprijzen zijn exclusief btw, na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk.

Sterkste prijsstijging bij A-ware

A-ware verhoogt de melkprijs zelfs met € 1,25. Melkveehouders die melk leveren aan het AH-concept ontvangen € 44,89 per 100 kilo melk. Het werkelijk gewogen gemiddelde (WP) van A-ware komt uit op € 41,07 per 100 kilo melk. Dit is het werkelijk uitbetaalde melkgeld naar alle melkstromen bij elkaar opgeteld, gedeeld door het aantal geleverde kilo’s melk van alle melkstromen. Biologische melk wordt in deze berekening niet meegenomen. Deze kwam 25 cent hoger uit op € 53,79.

Melkprijs oktober Bel hoger

Bel Leerdammer verhoogt de melkprijs voor oktober met 98 cent tot een basisprijs van € 37,76. Bij optelling van weide-, VLOG-toeslag en markttoeslag kan een leverancier maximaal € 41,01 per 100 kilo melk ontvangen. Dat is overigens exclusief een duurzaamheidstoeslag van maximaal 60 cent per 100 kilo melk, afhankelijk van de inspanningen van de melkveehouder in het programma Duurzaam Leerdammer. Deze toeslag wordt jaarlijks uitbetaald met de melkgeldafrekening van maart.

Eko Holland

Eko Holland houdt de te verwachten melkprijs voor oktober stabiel op € 57 per 100 kilo melk. Bio-dynamische melk blijft gelijk op € 57,60. Dat is bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Reacties

  1. Als we nou allemaal niet naar de sprookjes van veevoeradviseurs luisteren,en ons geen dure produkten laten aanpraten, omdat de kuilen dit jaar iets minder zijn, blijft de produktie wat laag. Maar de melkprijs hoog!!! Verdient de boer ook een keer goed!!!

Beheer
WP Admin