Partner
Foto: AGCO Finance AlgemeenPartner

Flexibiliteit en liquiditeit essentieel voor de toekomst van je bedrijf

De wereldwijde economie heeft door de coronacrisis een boel te verduren. Veel sectoren worden hierdoor getroffen, zo ook de agrarische sector.

De exportmarkt heeft een enorme klap gehad en productprijzen zijn flink gekelderd als gevolg van vraaguitval. Om nog maar te zwijgen over de verscherpte milieu-eisen waar de sector al ruime tijd mee te maken heeft, of het gebrek aan geschikt personeel.

Gebundelde contracten met Servitization

Flexibiliteit en liquiditeit lijken essentieel te zijn voor toekomstig succes. Zeker voor loonwerkbedrijven. Servitization wordt hierin steeds vaker als oplossing aangedragen. Het gaat dan om gebundelde contracten; machines inclusief services zoals bijvoorbeeld onderhoud en garantie. In veel gevallen is het ook een optie te betalen voor gebruik.

Investeren in dure machines is hiermee verleden tijd, flexibiliteit en transparantie is wat je ervoor terugkrijgt. Je betaalt enkel wanneer je de machine gebruikt. Er kan zelfs rekening worden gehouden met seizoensgebonden inkomsten. Dus betalen nadat er is geoogst, en wat je betaalt is afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Doordat service en onderhoud in het contract zijn meegenomen, heb je ook niet meer te maken met onverwachte additionele kosten.

Koop wat in waarde stijgt en lease wat in waarde daalt

Profiteer van transparante kosten

Landbouwbedrijven die gebruikmaken van Servitization, kunnen zich concentreren op hun werk op het veld. Tegelijkertijd profiteren ze van transparante kosten, flexibiliteit en toegang tot de modernste machines en diensten. Bovendien kan Servitization tijd besparen en zorgen verminderen die gepaard gaan met de aanschaf en het onderhoud van eigen landbouwmachines. Echter, alles staat of valt met anders denken: koop wat in waarde stijgt en lease wat in waarde daalt. Dit leidt tot meer efficiëntie en zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste landbouw- en milieutechnologieën.

Servitization zorgt voor:

  1. Geen verrassingen qua (extra) kosten
  2. Op en top flexibiliteit
  3. Ontzorging en meer ruimte om te focussen op de kwaliteit van je gewassen
  4. Altijd toegang tot de nieuwste technieken en services

Denken in mogelijkheden

We leven in een andere realiteit dan voor de crisis, maar laten we ons niet blindstaren op beperkingen, uitdagingen en onzekerheden, maar denken in mogelijkheden. Servitization kan hierin een helpende hand bieden. Het ontzorgt en biedt transparantie en flexibiliteit. Bovendien stelt het je in staat je volledig te concentreren op jouw kernactiviteiten en jouw passie: het produceren van de beste gewassen. Want dat is uiteindelijk waar landbouw over gaat.

Meer info?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op, of bel +31 40 233-8788.

Beheer
WP Admin