De trekkers zijn voorzien van een nieuwe Agco Power-6-cilinder met 7,5 liter motorinhoud. - Foto's: Bob Karsten MechanisatieNieuws

Fendt presenteert nieuwe 700-serie

Trekkerfabrikant Fendt presenteert in het Duitse Wadenbrunn een nieuwe 700-serie. Deze zevende generatie 700 bestaat uit 5 modellen van 203 tot 303 pk. Er ligt een nieuwe Agco Power 6-cilinder in met 7,5 liter inhoud en de trekkers hebben een gesplitste aandrijflijn, zoals in de grotere series.

Het kleinste model is de 203 pk sterke 720 en het nieuwe topmodel is de 728 met 303 pk. De trekkers zijn voorzien van een nieuwe Agco Power 6-cilinder met 7,5 liter motorinhoud. Net als de grotere 900 en 1000-serie werkt dit motorblok volgens een laag motortoerentalconcept en met een hydraulisch aangedreven koelventilator. Ook is het motorblok voorzien van het zogenoemde DynamicPerformance.

De trekkers zijn net als de grotere series voorzien van een gesplitste aandrijflijn. De achteras en vooras worden elk door een eigen hydromotor aangedreven.
De trekkers zijn net als de grotere series voorzien van een gesplitste aandrijflijn. De achteras en vooras worden elk door een eigen hydromotor aangedreven.

Gesplitste aandrijflijn

De trekkers zijn net als de grotere series voorzien van een nieuwe Vario-transmissie met een gesplitste aandrijflijn. De achteras en vooras worden elk door een eigen hydromotor aangedreven. Dat maakt een zogenoemde ‘pull-in-turn-effect’ mogelijk. De vooras trekt de trekker door de bocht. Dat, in combinatie met een wespentaille-vorm rond de voorwielen, maakt dat de trekker volgens Fendt een draaicirkel heeft van 11 meter, en dat zou gelijk zijn aan een compactere Fendt 500-serie.

Knopje voor voorwielaandrijving

Met de nieuwe transmissie is ook het knopje voor de voorwielaandrijving komen te vervallen; dat werkt voortaan automatisch en variabel. De trekker rijdt maximaal 60 km/u.

Details

Verdere details: de trekkers zijn leverbaar met het geïntegreerde VarioGrip-luchtdrukwisselsysteem en er passen achterbanden onder tot 2,05 meter hoogte. De stoel is elektrisch verstelbaar met geheugenstanden en voorzien van massagefunctie. De nieuwe serie is ook leverbaar met vlakdichtende hydrauliekkoppelingen voor en achter.

Op termijn vervangt deze serie de 800-serie en de grotere types uit de huidige 700-serie. De trekkers zijn halverwege 2023 leverbaar in Nederland.

Beheer
WP Admin