Foto: ANP AlgemeenNieuws

FDF vraagt boeren om steun tijdens kort geding

Farmers Defence Force vraagt boeren om hun steun aan de actie-organisatie te betuigen tijdens het kort geding. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel wil via de rechter acties van FDF tegenhouden.

Farmers Defence Force laat de actievoerende boeren weten ‘het enorm op prijs te stellen indien onze strijders ons komen versterken en bijstaan op 16 december.’ Op die dag zal de rechter in Lelystad zich buigen over de voorgenomen acties van Farmers Defence Force.

CBL wil niet dat de acties van FDF negatieve gevolgen hebben voor supermarkten en consumenten. De eventuele schade wil CBL behalen op de stichting FDF.

‘CBL geen bondgenoot’

Farmers Defence Force hekelde eerder al de houding van CBL tegenover de organisatie. Nu de dagvaarding ook daadwerkelijk op de mat ligt bij FDF, benadrukken zij wederom dat ze in CBL geen bondgenoot zien. “Het CBL, die tegenover de media nog wilde benadrukken dat zij aan de kant van de boeren staat, laat hiermee haar ware aard zien. En dat heeft niets met boerenbelangen te maken.”

Voorzitter Mark van den Oever ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet. Hij denkt dat de boeren in hun recht staan met de geplande acties.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Beheer
WP Admin