Premium
De vraag naar biologisch voedsel moet aangezwengeld worden om meer boeren te laten overschakelen op biologisch produceren, zegt landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Europees Parlement: meer biologische boeren, maar met mate

Reacties

 1. onbegrijpelijk verhaal en idee. laat het aan de markt over! Het voedsel wordt al veel duurder. Dat een Oostenrijker het plan ondersteund snap ik wel, daar gaat al decennia lang heel veel EU geld naar toe, ondersteuning van die bergboeren die met een paar koeien en geiten een boterham verdienen. Echter daar kun je de wereld niet mee voeden.
  In Nederland proberen gangbare bedrijven steeds minder middelen te gebruiken. Zet daar op in EU.
  maar met idioten als Timmermans is dat een illusie!

 2. Onze fanatieke Organsche voedsel goeroes hebben zich nog geen moment afgevraagd volgens mij “Hoe houden we de bodem vruchtbaar, als we wel mineralen onttrekken via de oogst en deze niet mogen aanvullen anders dan via mest. Mest die ook bio;ogisch moet zijn en dus nodig is om de grond van de biologische veeboer vruchrbaar houden. Ik vrees dan ook de akkerbouw via deze weg helaas niet aan de voedsel behoefte van onze groeiende wereldbvolking zal kunnen voldoen. Eind vorige eeuw hebben de Sovjet boeren getracht om zonder bemesten en gewasbescherming hun bevolking te voeden, helaas niet gelukt met als resultaat grote armoede en lege schappen. Willen onze progressieve Brusselse politicie deze weg ook bewandelen?

 3. de produkte van bio grond is en blijft lager en duurder
  dit wil dus ook zeggen dat het voedsel pakket 30 % duurder wordt voor jan modaal en kan die dat betalen ?
  en dat er teweinig voedsel in de wereldt kom wie beslist wie er doodt mag gaan van de honger ?????
  is dat timmermans en de zijne ?! of het geld
  over 5jaar komt het beleidt mansholt weer terug nooit meer honger

Beheer
WP Admin