Premium
Slechts 1 op de 10 veehouders vindt dat Nederland het stikstofdoel van het kabinet, halvering uitstoot in 2030, moet halen. - Foto: Jan Willem van Vliet AlgemeenAchtergrond

Enquête: weinig vertrouwen in opkoop

Reacties

 1. Even anders, als jij dit vind moet je gewoon meer geld betalen voor die varkens en kippen bedrijven zodat ze wel stoppen! Dan kun jij met die granen doen wat jij wilt. Simpel toch???

  1. Waarom eigenlijk er wordt niemand ergens toe verplicht, maar we produceren in Nederland enkel voor de export en we houden de 3 essen over, begrijp me goed ik ben er voor dat we een zelfvoorzieningsgraad hebben in Nederland van meer dan 100% maar om nu met varkens door te slaan naar 4 tot 500 % daarvan durf ik te stellen dat dit een vorm van diefstal is omdat de maatschappij opdraait voor de kosten.

  2. Je hebt vrij grote woorden over een sector waar je weinig mee hebt. Je spreekt van diefstal en de maatschappij draait op voor de kosten. Ik vind dat veel te grote woorden en weinig waardering voor andere sectoren. Je spreek hier duidelijk met een koeien hart dat is voor mij duidelijk. Je zou eigenlijk met een landbouw mond moeten praten maar dat doe je niet. Alle sectoren in de landbouw hebben hun problemen ook de rundveesector en die los je zo in ieder geval niet op. Ik hoop dat je dat ook realiseert.

 2. Laat vd Wal haar auto maar inleveren tegen dagwaarde en verbiedt haar om een nieuwe te kopen op haar huidige adres.

 3. Woest aantrekkelijk, 100 % van de waarde vergoed krijgen. Daarna 50 % naar de belasting. Netto dus 50 % vergoeding. Wat heb je daar aan?

  1. Koen als je 50 % aan belasting moet betalen heb je of via regelingen de belasting steeds vooruitgeschoven. ook ik moest afrekenen toen ik mij huidige woning omzette van agrarisch naar woonbestemming. Maar als je herinvesteerd in een agrarisch of aanverwant bedrijf dan valt het bedrag aan te betalen belasting heel erg mee, je kunt het ook als kapitaal in een Holding inbrengen, ga eens praten met een goede adviseur.
   Maar de pijn ligt niet bij een te betalen bedrag aan belasting maar bij een stuk onzekerheid naar de toekomst toe je moet je de vraag stellen wil ik het wel en hoe wil ik verder als boer of buiten de landbouw.
   Want als je eerlijk bent zul je moeten toegeven dat het zo slecht niet is met de vergoeding die gegeven wordt. Maar voor iemand die niet wil is het al snel niet goed of het deugt niet.

 4. Als je als koeieboer vandaag verkoopt moet je gisteren wat nieuws hebben. Denk vooral belangstelling bij varkens/ kalver en kippen houderijen die er wel vanaf willen, in combinatie met bouwkavels.

 5. Mijn grote vraag is “Wat gebeurt er met de opgekochte bedrijven?” Wordt de grond gevoegd bij ht te beschermen natuurgebied? Zo ja dan is er weer een nieuw gebied die over enekele jaren als Stikstof uitstotend en natuur vervuilend wordt aangemerkt, een olievlek wordt steeds groter maar daarmee wordt de hoeveelheid vervuilende olie niet minder.
  Hopelijk blijft de opgekochte grond buiten het te beschermen natuurgebied, dan is er neits aan de hand, maar wetende hoe de progressieve natuurbeschermers te werk gaan heb ik ernstige bedenkingen, zij stellen Natuur boven voedselzekerheid voor de minderbedeelden op deze aarde. hun inkomen is doorgaans van een omvang dat zij nog heel lang voldoende voedsel kunnen kopen op de markt.

  1. Er moet worden ingezet op gebiedsgerichte aanpak de gebieden waar de natuur het meest wordt bedreigd door de neerslag van stikstof, de opgekochte grond kan veelal terug gehuurd worden en er kan doorgaans gewoon zij het wat extensievere landbouw op plaatsvinden. Bovendien dient er voldoende grond in voorraad te blijven als buffer om eventuele voedselschaarste in de toekomst te voorkomen.
   En wat voedselzekerheid voor de minder bedeelden wij blijven onze varkens en kippen voeren met graan wat we in Afrika mensen van de hongerdood zouden kunnen redden en als deze mensen hier op aan komen om te kijken of dat waar is hebben we weer wat om over te zeiken.

 6. Waarom ‘aantrekkelijk’? Het was toch ‘ woest aantrekkelijk’? Het is duidelijk dat de stikstof minister baalt van dat ‘woest’ maar als je citeert moet je het wel volledig doen. De minister beschermen/ uit de wind houden moet geen doel van boerderij zijn.

 7. Breukink, dat klopt je leest bijna nergens nog reacties onder de nieuwsmeldingen , de boer gelooft het wel. Bij vele sites krijg je ook niet eens meer de mogelijkheid om te reageren , men wil de boer de mond snoeren. En steeds meer sites zetten onderwerpen achter een lidmaatschap en daar doet geen boer aan mee.

  1. Klopt bij nieuwe Oost zie je het ook soms kun je op een artikel reageren.
   Op een ander artikel denk je dat is gewoon niet waar .
   (Puur propaganda )En dan kun je niet reageren

 8. Een heel verhaal maar feit blijft dat net 4% van de boeren het stikstof dossier als dusdanig bedreigend ervaart dat ze het de moeite vinden om te reageren.

Beheer
WP Admin