RundveeNieuws

EMB vraagt om afzetten Phil Hogan

De European Milk Board (EMB) vraagt Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, om landbouwcommissaris Phil Hogan uit zijn ambt te ontzetten.

De belangenorganisatie is niet tevreden over de wijze waarop Hogan reageert op de huidige situatie in de Europese melkveehouderij.

Hogan spreekt over stabilisatie

Deze situatie verslechterd volgens de EMB nog steeds met de dag. Ze wijzen erop dat de huidige Europese melkprijzen rond de €0,25 en €0,30 per kilo niet in verhouding staan tot productiekosten, die boven de €0,40 per kilo melk liggen.

Een aantal melkveehouders zou als gevolg van de slechte marktomstandigheden al failliet zijn gegaan. Andere veehouders steken zich verder in de schulden om het hoofd boven water te houden. Hogan spreekt volgens de EMB van een stabilisatie van de melkmarkt en zou eind september in een interview nog hebben aangegeven dat niet veel melkveehouders onder hun kostprijs produceren.

Twijfel aan deskundigheid Hogan

De EMB twijfelt ernstig aan de deskundigheid van Hogan ten aanzien van de agrarische sector. Dit terwijl Europa de taak heeft de agrarische sector te ondersteunen bij de realisatie van een eerlijk inkomen. Hogan zou geen oplossing bieden, of willen bieden. Reden voor EMB-voorzitter Romuald Schaber om Juncker in een open brief te vragen om Hogan van zijn taak te ontheffen.

Beheer
WP Admin