Landbouwminister Piet Adema tijdens een debat over zijn voorstel dat moet leiden tot een diervriendelijkere veehouderij. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Eerste Kamer: behandeling Wet dieren voor 1 juni

De Eerste Kamer is bereid om de gewijzigde Wet dieren te behandelen voor 1 juni.

Dat blijkt tijdens de vergadering van de landbouwcommissie van de Eerste Kamer. Een snelle behandeling is van belang om de nieuwe wet op 1 juli van dit jaar in werking te kunnen laten treden.

Bij het aanpassen van de Wet dieren in 2021, toen het amendement Vestering was aangenomen, deed de Eerste Kamer het wetsvoorstel af als hamerstuk. Nu benadrukken de Senatoren dat ze het wetsvoorstel wel zorgvuldig willen behandelen.

Deskundigenbijeenkomst

BBB, PVV, VVD, Ja21 en CDA pleiten nadrukkelijk voor een snelle behandeling, zodat de wet tijdig in werking kan treden. PvdD, GroenLinks/PvdA, SP, Volt en ChristenUnie willen ook nog een deskundigenbijeenkomst organiseren, om de uitwerking van alle wijzigingen die de Tweede Kamer heeft toegebracht in zicht te krijgen.

Demissionair landbouwminister Piet Adema had de Eerste Kamer gevraagd om een snelle behandeling.

Reacties

  1. Jammer dat er alleen verscherpte wetgeving komt voor veehouderij-dieren. Honden, katten, paarden, goudvissen en kanarie-pieten blijven vogelvrij. Die burger-dieren mag je blijvend houden in kleine flatjes, paardenboxen, viskommen en kleine vogelkooitjes. Begrijp gauss en de meisjes van de pvdd niet. Tenzij het alleen over boertje- pesten gaat.

    1. Vergeet de insecten niet farmerbn! Hoe is het mogelijk dat je meelwormen mag kweken die hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen. Wat zeg ik, de meelworm haalt niet eens zijn volwassen stadium maar wordt voor die tijd al vermalen en opgegeten!

Beheer
WP Admin