Foto: Henk Riswick PluimveeNieuws

Duitsland produceerde meer eieren in eerste jaarhelft

De Duitse eierproductie bedroeg in de eerste helft van dit jaar 6,47 miljard stuks. Dit zijn er 1,2% meer dan in de eerste zes maanden van 2020.

Dit blijkt uit cijfers van Destatis, het Statistisches Bundesamt, het nationale instituut voor statistiek van Duitsland. Marktonderzoeksbureau Marktinfo Eier & Geflügel berichtte hierover. Het betreft de eierproductie op bedrijven met meer dan 3.000 leghenplaatsen. Gemiddeld waren op die bedrijven 42,83 miljoen leghennen gehuisvest in de eerste helft van 2021, 0,5% meer dan in de maanden januari tot en met juni 2020.

Toegenomen eierproductie

Dat de eierproductie sterker toenam dan het aantal leghennen, kwam door de toegenomen eierproductie. In totaal legden de leghennen in de eerste helft van dit jaar gemiddeld 151,2 eieren, 1,3 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Meer biologische eieren

De productie van biologische eieren groeide met 10,2%. Vanwege de vogelgriep was regionaal besloten tot ophokplicht. Na afloop van de overgangsperiode van zestien weken leidde dit tot een daling van de productie van vrije-uitloopeieren (Freiland) van maart tot mei 2021. Hoewel vanaf juni 2021 de productie van vrije-uitloopeieren van 2020 werd overschreden, bleef de productie in de eerste zes maanden van dit jaar 12,2% achter bij die in de eerste twee kwartalen van 2020. De productie van scharreleieren nam dienovereenkomstig toe met 4,5%. De productie van verrijkte-kooi-eieren liep verder terug.

Meer informatie over de prijzen van eieren vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • NOP 2.0 scharreleieren
  • NOP 2.0 richtprijs kooi-eieren
  • Totaaloverzicht
  • Beheer
    WP Admin