Foto: Bert Jansen RundveeNieuws

Deelname aan melkvermindering bij 1.500 kilo

Melkveehouders kunnen deelnemen aan het Europese melkverminderingsplan als ze de productie met tenminste 1.500 verminderen.

Dat heeft plaatsvervangend directeur-generaal Joost Korten dinsdag gezegd in een toelichting op het melkverminderingsplan in de landbouwcommissie van het Europees Parlement.

Overschot

In eerdere concepten van het plan was nog sprake van een vermindering van de productie met tenminste 3.000 kilo. Korte legde in het parlement in Brussel uit dat het bedrag dat voor het plan is uitgetrokken, genoeg is om het overschot dat er is op de markt weg te nemen. Er kan ongeveer 1,07 miljoen ton melk van de markt worden gehaald met het plan, waarbij aan melkveehouders een vergoeding van €14 per 100 kilo wordt gegeven.

Inkomenssteun niet gekort

Korte heeft aangegeven dat in landen waar de inkomenssteun is gekoppeld aan het aantal dieren, de boeren niet zullen worden gekort als ze hun melkvee weg doen om de productie te verminderen. Het verminderingsplan staat open voor individuele boeren en voor groepen boeren, aldus Korte.

Beheer
WP Admin