Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenVideo

De opvolger: ‘Met alleen ‘mooi’ verdienen wij geen geld’

Lars Dekker (22) is bijna klaar met zijn opleiding in Dronten.

Lars’ ouders hebben in maatschap 100 melkkoeien. Lars’ vader doet de meeste dagelijkse werkzaamheden, Lars springt bij waar nodig als hij niet bezig is met school.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Áls ik het overneem, want ik heb een broer die ook interesse heeft.

Maar áls ik het overneem, wil ik optimaliseren. De productie zit nu op 9.500 liter per koe, dat moet ruim boven de 10.000 kunnen. Het rantsoen moet dan geoptimaliseerd worden en op gebied van fokkerij moet er ook nog een tandje bij. Dat is inderdaad mijn hobby, maar daarom zeg ik het niet. Een koe met een goed exterieur verdient zichzelf terug. Met alleen ‘mooi’ verdienen wij geen geld.”


Over vijf jaar …

“Hoop ik een baan buiten de deur te hebben, in de maatschap te zitten en dat er duidelijkheid is over de regels zodat we kunnen doorgroeien. Want ja, dat moet wel. Je moet toch vooruit met het bedrijf.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij nr. 11 van 13 december 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook leuk om terug te kijken: het programma Boerderij de Opvolger, waar acht jongeren met elkaar de strijd aangaan om de titel en de hoofdprijs: een prestigieus Nuffield scholarship. Bekijk alle laatste ontwikkelingen via Facebook, Twitter en Instagram.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin