AkkerbouwFoto

De opvolger: ‘Ik wil meer richting precisielandbouw’

Dave Bijl (21) is zzp’er in de landbouw, zijn? vader doet op het bedrijf thuis alle dagelijkse werkzaamheden. In de oogstperiode springt Dave thuis bij. Ook het onderhoud van de machines neemt? hij mede voor zijn rekening.

Dave’s gevoel wijst hem in de richting van de precisielandbouw. “Het gebruik van drones is daarbij een eerste stap. Daarna moet ik de verkregen gegevens nog op plantniveau gaan overbrengen.”

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“Plannen voor de overname zijn er nog niet concreet. Als het doorgaat, zou ik meer op plantniveau willen werken. Met een drone kun je tijdens het groeiseizoen plaatsspecifiek zien waar je moet bemesten. Zo precies werken, dat zou ik meer willen doen.”

Over vijf jaar …

“Dan zit ik nog niet in de maatschap. Wel ben ik dan nog steeds zzp’er. Ik doe veel loonwerk, dat spreekt me erg aan. Dat wil ik er graag als tweede tak bij blijven doen. Met goed plannen, moet dat lukken.”

Beweeg over de iconen voor meer informatie.


Dit artikel is te lezen in Boerderij 7 van 10 november en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin