Jan Willem Schouten AkkerbouwFoto

De opvolger: ‘Ik wil me richten op verkoop aan huis van streekproducten’

Nadat Laurens Woestenenk (22) een tijdje buiten de deur heeft gewerkt zal hij het bedrijf van zijn ouders overnemen. Daarbij hoort 100 hectare akkerbouw, waarvan 70 hectare aardappelen. Tevens 150 vleesvarkens en huisverkoop van verschillende producten, waaronder aardappelen, jam en honing.

Laurens teelt daarbij op proef wortelen, uien en pastinaak. Ook gaat dit jaar 6 ton baktarwe naar de plaatselijke bakker en 8 ton aardappelen naar de snackbar in het dorp voor de ‘Loarnse friet’. Zijn vader doet nog steeds het dagelijkse werk. Als Laurens tijd heeft pakt hij op wat er op dat moment ligt. Zijn moeder doet de administratie en huisverkoop.

Na de bedrijfsovername verander ik …

“In eerste instantie niets. Ook de varkens zou ik aanhouden. Ik wil me wel meer richten op de verkoop van streekproducten aan huis. Als dat hard groeit, zou ik wat minder aardappelen telen omdat die verkoop meer werk vraagt.”

Over vijf jaar …

“Eerst zou ik graag buiten de deur willen werken. Daarna zou ik het bedrijf willen overnemen. Wat de toekomst verder gaat brengen, zie ik dan wel weer.”

Beweeg uw muis over de iconen voor meer informatie.


Dit artikel is verschenen in Boerderij 44 van 28 juli en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin