Foto: Koos Groenewold AkkerbouwFoto

De opvolger: ‘Als je secuur werkt, kun je een hogere opbrengst halen’

Peter Sinke (23) in Marknesse (Fl.) zit in zijn laatste jaar op de has. Samen met zijn vader en broer runt hij het akkerbouwbedrijf. Iedereen kan en doet al het werk, net zoals het uitkomt.

Naast 20 hectare pootaardappelen heeft het bedrijf 7,5 hectare zaaiuien, 6,5 hectare wortels, 5 hectare suikerbieten en 3 hectare tarwe. Peter zit na een drukke dag ’s avonds graag op de trekker. “Even het land op om te spuiten. Het is dan helemaal rustig buiten en dan kom ik zelf ook tot rust.”

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Mijn vader werkt heel netjes en precies, dat wil ik ook. Wat ik wel anders wil, is de omvang. Ik ga samen met mijn broer het bedrijf overnemen. Om er twee inkomens uit te halen, zullen we moeten groeien. Die groei moet wel te behappen zijn, want mijn motto is: als je iets doet, moet je het goed doen.”

Over vijf jaar …

“Heb ik mijn diploma en heb ik het bedrijf met mijn broer overgenomen. We hebben dan 40 hectare pootaardappelen, 10 hectare uien en ook iets meer wortels. Ik schat in dat als we dat goed doen, er een inkomen voor ons allebei uit kan.”

Beweeg de muis over de iconen voor meer informatie.

Dit artikel verschijnt in Boerderij 17 van 19 januari 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin