De nieuwe Evers Agro Quadro Disc combi-bemester brengt mest dichtbij de wortels in graan-, gras-, en bouwland. - Foto's: Evers Agro MechanisatieNieuws

Combi-bemester Evers Quadro Disc brengt mest dichtbij de wortels

Machinefabrikant Evers Agro uit Almelo (Ov.) brengt een combi-bemester voor graan-, gras- en bouwland op de markt. De Quadro Disc beschikt over een nieuw mestelement met vier snijschijven die zorgen dat de mest direct bij de wortels van het gewas komt.

De fabrikant heeft Quadro Disc-mestelementen ontwikkeld om duurzaam gebruik te maken van de bodem en voedingsstoffen uit mest efficiënt te benutten. Een mestelement is voorzien van vier grote massieve en scherpe snijschijven met een doorsnede van 41,5 cm. De schijfafstand is 18,75 cm.

De spitse vorm en de grote diameter zorgen dat de elementen onder alle bodemomstandigheden goed doorlopen. De Quadro Disc-elementen beschikken over een compleet nieuw ontwikkeld 3D bodemaanpassingsysteem. De hydraulische cilinders in het parallellogram zorgen dat elk element eenzelfde bodemdruk heeft.

Tekst gaat verder onder de foto

De Quadro Disc-mestelementen zijn nieuw. Het doel is om de voedingsstoffen uit mest efficiënt te benutten en duurzaam gebruik te maken van de bodem.
De Quadro Disc-mestelementen zijn nieuw. Het doel is om de voedingsstoffen uit mest efficiënt te benutten en duurzaam gebruik te maken van de bodem.

Wisselen niet nodig

De mestelementen realiseren een optimale mestinjectie over de gehele breedte, aldus de fabrikant. De Quadro Disc 1200, met een werkbreedte van 12 m, heeft een laag eigen gewicht van 3.480 kg. De combi-bemester kan zowel in graan, gras en bouwland bemesting uitvoeren. Wisselen is niet meer nodig.

Verende tanden

De verende tanden aan de mestelementen zorgen volgens de fabrikant voor een goede inwerking van mest op bouwland. Daarnaast is de Quadro Disc uitgerust met horizontale verdelers op de voorzijde van het frame. Zo ligt de bemester dichtbij de tank, wat zorgt voor stabiliteit.

De uitvoeringen van de Quadro Disc zijn uitgerust met flexibele mestslangen met een diameter van 40 mm. De elementen zijn voorzien van grote 60 mm parallelvormige mestuitlopen voor een rustige en schone mestafgifte. Door de grootte zijn ze beschermd tegen stenen.

Sectieschakeling met standaard werkbreedte 9 m

Het frame heeft standaard een V-instelling. Daarmee is het keren op de kopakker volgens Evers Agro eenvoudig. Door de verschillende draaipunten past het frame zich aan de omstandigheden van de bodem aan.

De Quadro Disc-uitvoeringen vanaf 12 m werkbreedte zijn eveneens te gebruiken op de 9 m brede uitvoering. Daarnaast is de bemester uit te rusten met een sectioncontrol-systeem.

De Quadro Disc combi-bemester is leverbaar in uitvoeringen van 7,5, 9, 12, 13,5 en 15 meter. De machine is leverbaar vanaf voorjaar 2023. Vanafprijs voor een 12 meteruitvoering is €94.000,- (excl. btw).

Ben je op zoek naar tweedehands bemesters? Kijk op Traktorpool.nl

Beheer
WP Admin