De Vestrum-serie bestaat uit compacte trekkers, die alleen leverbaar zijn met de continu variabele CVX-transmissie. - Foto's: Case IH MechanisatieNieuws

Case IH updatet trekker Vestrum CVXDrive en Steyr Expert CVT

Machinefabrikanten Case IH en Steyr werken de trekkerseries Vestrum CVXDrive en Expert CVT bij. Vanaf modeljaar 2023 krijgt de traploze transmissie een update, is het nieuwste beeldscherm beschikbaar en kun je kiezen uit maximaal vier elektrohydraulische ventielen achter.

De Case IH Vestrum-serie en Steyr Expert CVT-serie – die technisch hetzelfde zijn – bestaan uit compacte trekkers, die alleen leverbaar zijn met de continu variabele-transmissie. Onder de motorkap ligt een Fase-V FPT-NEF-viercilindermotor met 4,4 liter inhoud en een nominaal vermogen van 100 tot 130 pk. Het maximale vermogen van het topmodel is 140 pk.

Variabele transmissie met uitbreiding

De traploze transmissie heeft twee mechanische rijbereiken in de Vestrum en Expert en rijdt traploos van 0 tot 40 km/u. Met een Eco-functie behaal je dit bij 1.700 motortoeren.

Als reactie op klantonderzoek hebben Case IH en Steyr de rijeigenschappen verbeterd. Zo zijn de gevoeligheid van het rijpedaal verfijnd, de acceleratie- en deceleratierespons geoptimaliseerd en de gevoeligheid en positiedetectie van de rijhendel verbeterd.

Groter beeldscherm

Daarnaast is het nieuwste beeldscherm beschikbaar voor de Vestrum. Verder komen een monitorrail met geïntegreerde harnasgeleider, twee USB-aansluitingen en een RAM Mount voor tablet en of mobiele telefoon beschikbaar. Daarmee kun je de apparaten waarmee je de machine via apps bestuurt, ophangen aan de monitorrail.

Verder komen een monitorrail met geïntegreerde harnasgeleider, twee USB-aansluitingen en een RAM Mount voor tablet en of mobiele telefoon beschikbaar. Daarmee kun je de apparaten waarmee je de machine via apps bestuurt, ophangen aan de monitorrail.

Tekst gaat verder onder de foto’s

In de cabine kun je de nieuwste AFS Pro 700 Plus-monitor configureren voor de Vestrum. Begin deze maand lanceerde Case IH deze monitor al voor de Puma en Maxxum-trekkers, nu dus ook voor de Vestrum CVXDrive.
In de cabine kun je de nieuwste AFS Pro 700 Plus-monitor configureren voor de Vestrum. Begin deze maand lanceerde Case IH deze monitor al voor de Puma en Maxxum-trekkers, nu dus ook voor de Vestrum CVXDrive.
En dit is de vernieuwde cabine van de Steyr Expert CVT-trekker.
En dit is de vernieuwde cabine van de Steyr Expert CVT-trekker.

Veiligere traptreden en nieuwe ruitenwisser

Buiten de cabine hebben Case IH en Steyr nieuwe instaptreden ontworpen voor een makkelijkere en veiligere toegang. Ook is er een nieuwe ruitenwisser die 65% meer voorruitoppervlak veegt dan zijn voorganger. Voorheen was deze optie alleen mogelijk op trekkers met het lage panoramadak, nu dus op de gehele Vestrum- en Expert-trekkerseries.

Tevens heeft de fabrikant nieuwe geïntegreerde opvouwbare led-zwaailamphouders gemonteerd evenals led-zijlichten en positielichten. Dit alles voor een betere zichtbaarheid op de weg. Daarnaast kun je kiezen uit maximaal vier elektrische olieventielen achterop de trekker.

Vestrum CVXDrive 2023 vanaf begin december bestellen

De nieuwe modellen zijn vanaf begin december te bestellen bij de dealers. De vanafprijzen zullen weinig verschillen van de prijzen van trekkers uit modeljaar 2022. Prijsverschillen zullen vooral in de opties zitten. De bruto-vanafprijs van een Vestrum 100 CVXDrive uit 2022 is € 125.065. Dezelfde trekker van modeljaar 2023 en in de merkkleuren Steyr, zal ongeveer evenveel kosten.

Ben je op zoek naar een gebruikte Vestrum CVXDrive? Kijk op Traktorpool.nl

Beheer
WP Admin