MechanisatieNieuws

Bridgestone toont trekkerband

Op de Reifen bandenbeurs in het Duitse Essen toonde ’s werelds grootste bandenfabrikant Bridgestone haar eerste nieuwe trekkerband: de VT-Tractor in de bandenmaatmaat 710/75 R42 (2,15 m hoog).

Bijzonder, omdat bandengigant Bridgestone haar landbouwbanden tot nu toe alleen onder de merknaam ‘FireStone’ naar buiten bracht.

De VT-Tractor serie is van het type VF, wat staat voor Very Flexible, oftewel een band die meer afplat dan een standaard trekkerband en meer gewicht mag dragen bij eenzelfde bandenspanning. Bijzonder is dat deze VF-band leverbaar in de standaard maten. Voorheen waren VF banden (zoals de Michelin Xeobib) vooral leverbaar in afwijkende series en passend op afwijkende velgen. Bridgestone’s VT-trekker wordt leverbaar in negen populaire maten, van de kleinste 600/65 R28 tot de grootste 710/75 R42. Andere maten in de volgende jaren. Bridgestone wil vanaf heden de duurdere ‘premium’ landbouwbanden onder haar eigen naam in de markt zetten. Daarnaast blijft de naam Firtestone gewoon bestaan voor de bestaande banden.