Foto: Anton Dingemanse AkkerbouwNieuws

Brancheorganisatie houdt in 2018 Dag van de Akkerbouw

De Brancheorganisatie Akkerbouw gaat in 2018 een Dag van de Akkerbouw organiseren.

De sector heeft twee keer een Week van de Akkerbouw gehouden, de laatste in juni dit jaar. Na een evaluatie is besloten de week terug te brengen tot een dag, zegt directeur Matthé Elema van de BO Akkerbouw. “Uit de evaluatie kwam naar voren dat bepaalde onderdelen van de Week van de Akkerbouw wel nuttig zijn, maar minder gericht zijn op het grote publiek. Daarom gaan we de activiteiten concentreren op één dag. Daarnaast overwegen we om het aantal bedrijven met open dagen te beperken, zodat we de bezoekers op die bedrijven beter kunnen begeleiden.”

Boerderij naar burger brengen

Ook leven er ideeën bij de BO Akkerbouw om verder te kijken dan open dagen op akkerbouwbedrijven. Elema: “Op zo’n dag komen de burgers naar de boerderij. Maar kunnen we niet ook de boerderij naar de burger brengen, bijvoorbeeld in een grote stad?”

De BO Akkerbouw wil de Dag van de Akkerbouw iedere twee jaar houden, zegt Elema. “Het vergt veel organisatie en het kost geld. Gelukkig heeft Hagelunie voor 2018 een financiële bijdrage toegezegd, net als in 2016.”

Beheer
WP Admin