In de basis kost de nieuwe AVR MultiForce-frontfrees € 18.000. - Foto: AVR MechanisatieNieuws

AVR komt met nieuwe MultiForce-frontfrees

Een goede pootbed-bereiding van de grond is cruciaal in de aardappelteelt. AVR voegde componenten van de front- en achterfrees samen tot de nieuwe MultiForce-frontfrees op 4×75 centimeter.

De Multiforce is er met een vier- of zes-hakensysteem. Met het zes-hakensysteem daalt de benodigde trekkracht volgens AVR. Dit komt omdat er om de 60 graden rotatie een haak in contact staat met de grond. Bij een vier-hakensysteem is dat om de 90 graden.

Tot 50% meer verkruimeling

Doordat er sneller een haak in contact staat met de grond kan er met een lager toerental op de rotor-as gewerkt worden. Hierbij treedt volgens AVR het natuurkundige principe op van ‘vermogen is koppel maal toerental’. Wanneer het toerental van de rotor-as toch wordt verhoogd, kan er met een zes-hakensysteem tot 50% meer verkruimeling worden gehaald ten opzicht van een vier-hakensysteem. Het zes-hakensysteem was al verkrijgbaar op de achterfees.

Rotordiameter met 15 centimeter vergroot

De rotordiameter is 750 mm, dit is 150 mm groter dan bij voorganger Multivator (frontfrees). De grotere rotor zorgt ervoor dat er dieper gewerkt kan worden en dat de grond makkelijk verwerkt kan worden onder de rotor. De werkdiepte kan ingesteld worden met dieptewielen en spiraalrol (pen-gat-verstelling). De spiraalrol is kort op de rotor en driepuntbok gemonteerd, hierdoor zit het gewicht dicht op de trekker.

Verkoop voor 2022 gestart

De MultiForce is het afgelopen voorjaar getest als nul-serie. Voor 2022 is de machine te koop en inzetbaar. In de basis kost de AVR MultiForce-frontfrees € 18.000. De optie voor het zes-hakensysteem kost € 2.460 en wegverlichting heeft een meerprijs van € 690.

Beheer
WP Admin