Agro-Master balenverzamelwagens naar Nederland MechanisatieNieuws

Agro-Master balenverzamelwagens naar Nederland

ZHE Maasdam neemt de import van Parkland-balenverzamelwagens ter hand. Deze Deense ‘Maskinfabrik’ levert twee modellen ‘Ballesamlevogn’, één voor drie balen en de andere voor vijf stuks.

Beide machines kunnen uitgerust worden voor silage, stro en hooi en zijn op wens uit te rusten een weeginrichting. De balenverzamelwagen hangt direct achter de pers, en kan tot twee of vier rechthoekige balen van 80 of 120 cm bewaren terwijl de derde respectievelijk vijfde wordt geperst. Op een geschikt moment kan de chauffeur de voltooide balen lossen.

In onderstaande video wordt getoond hoe je op enkele punten in het veld alle balen bij elkaar legt, in plaats van ze regelmatig over het hele veld te verspreiden. Dat scheelt een pak werk en rijsporen bij het verzamelen van alle stro-, hooi- of silagebalen.


Opties: speciale rollen en dubbele wielen

Standaard zijn de balenverzamelwagens geschikt voor drie tot vijf strobalen. Een optie is om, door middel van speciale (extra) rollen, ook voordroog te kunnen verzamelen. Elk model is hiermee uit te breiden, met een maximum van drie pakken. Zodra de baal zijn zwaartepunt passeert, kantelt de tafel en schuift de baal opzij. Is de verzamelwagen uitgerust met een weeginrichting, dan weegt die op het moment dat de tafel kantelt. Een andere optie is dubbele wielen in plaats van de standaard enkele wielen.

Beheer
WP Admin