Adrie Vermeulen wordt de nieuwe voorzitter van akkerbouwvakbond NAV. - Foto: Ruud Ploeg AkkerbouwNieuws

Adrie Vermeulen volgt Teun de Jong op bij akkerbouwvakbond NAV

Adrie Vermeulen, akkerbouwer in Flevoland en ex-voorzitter van coöperatie Agrico, wordt de nieuwe voorzitter van akkerbouwvakbond NAV. Hij volgt per 1 juli Teun de Jong op, die 15 jaar voorzitter van de vakbond is geweest. De algemene ledenvergadering neemt op 6 maart een besluit over de voordracht van het bestuur.

Vermeulen (65) heeft een akkerbouwbedrijf in Swifterbant, samen met zijn vrouw en zijn zoon. Het bedrijf telt 165 hectare en heeft een bouwplan met wintergraan, pootgoed, uien, peen en bietenproefvelden.

Vermeulen heeft al een lange bestuurscarrière in de akkerbouw achter de rug. Hij was onder meer betrokken bij de oprichting van stichting Veldleeuwerik en hij is ook voorzitter geweest van aardappelcoöperatie Agrico.

Voorstander van doelsturing

In een interview met het ledenblad van de NAV toont hij zich voorstander van zogeheten doelsturing door de overheid. Als succesvol voorbeeld daarvan noemt hij het convenant duurzame gewasbescherming uit 2003, dat als doel had om de milieubelasting via gewasbescherming drastisch terug te dringen. ”Dat hebben we toen ook nagenoeg gehaald. Het is essentieel dat er een visie komt hoe Nederland er over 50 jaar uit moet zien met welke landbouw en waar. Dat kan tot lastige keuzes leiden, maar het brengt meer eigen initiatief en ook meer duidelijkheid.”

Vermeulen is al sinds de oprichting lid van de NAV, maar tegelijk ook aangesloten bij LTO Nederland.

Beheer
WP Admin