Partner
5 redenen om voor vezelcement golfplaten te kiezen AlgemeenPartner

5 redenen om voor vezelcement golfplaten te kiezen

Als veehouder staat het welzijn van uw vee voorop want uw dieren zijn uw belangrijkste kapitaal. Maar hoe houdt u uw veestapel in optimale conditie? Hoe vermindert u het risico op hittestress en ziektes?

Daarvoor hebben dieren een omgeving nodig waarin ze zich goed voelen: een stal waar schimmels en bacteriën, vuil en chemische invloeden geen kans hebben; met verse lucht, voldoende licht en geen storende geluiden, want happy animals make happy farmers.

5 redenen om voor vezelcement golfplaten te kiezen


Ook voor bewaarloodsen hebben vezelcement golfplaten alle geschikte kwaliteiten om de juiste omstandigheden te creëren voor de opslag van agrarische goederen. Ze zijn duurzaam en goed regendicht. De loods blijft hierdoor gegarandeerd droog. Het ademende karakter helpt de vochtigheid te reguleren en condens te voorkomen tussen dakbedekking en isolatie.

5 redenen om voor vezelcement golfplaten te kiezen


Gaat u het dak van uw stal renoveren, kies dan voor Ecolor golfplaten van Eternit, de enige Nederlandse producent van vezelcement golfplaten. Waarom Eternit? De golfplaten worden gemaakt van hoofdzakelijk natuurlijke grondstoffen en hebben unieke kwaliteiten. Welke?

  1. Sterk geluiddempend: lawaai maakt dieren bang en minder productief. Vezelcement golfplaten dempen het geluid. Bij regenval klinkt het geluid op een vezelcement golfplatendak maar half zo luid als onder een metalen dak. Het feit of de stal geïsoleerd is of niet, verandert niets aan dit verschil van bijna 10dB. Een rustige omgeving vermindert het risico op stress en angst bij dieren.
  2. Hoge brandklasse: de hoge brandklasse (A2-s1,dO) helpt om een veilige stalomgeving te creëren voor dier en mens.
  3. Roesten niet: Eternit Ecolor golfplaten bevatten geen staal en roesten dus niet.
  4. Bestand tegen chemische invloeden: vezelcement rot niet en is ongevoelig voor schimmels, bacteriën, ongedierte en chemische invloeden.
  5. Ademend materiaal: ammoniakdampen, stof en vocht kunnen luchtweginfecties bij uw dieren veroorzaken. Ventilatie is dé manier om hittestress tegen te gaan en zo vermijdt u dat de lucht als condens neerslaat. Vezelcement is van nature een ademend materiaal en helpt om condensvorming te minimaliseren en luchtweginfecties bij dieren te voorkomen.

Bovendien kunnen de golfplaten uitgevoerd worden met isolatie en lichtdoorlatende golfplaten. In een stal is voldoende daglicht essentieel. Het is goed voor de productie én heeft een positieve invloed op het gedrag en vruchtbaarheid van de dieren. Transparante lichtplaten in combinatie met kunstlicht zijn daarom de beste oplossing. Deze zorgen voor aangenaam daglicht. Eternit golfplaten geven veel positioneringsvrijheid: af en toe één lichtplaat integreren of werken met volledige lichtstraten? Het is allemaal perfect mogelijk.

5 redenen om voor vezelcement golfplaten te kiezen


De bewaring van bijvoorbeeld aardappelen vraagt om een donkere en droge ruimte zonder daglicht, waarin de temperatuur constant op een koel niveau kan worden gehouden. Daglicht verstoort immers de bewaring van de aardappelen en in een donkere ruimte blijven ze langer houdbaar en maken geen solanine aan. Golfplaten samen met isolatie is dan een perfecte combinatie om koudebruggen tot een minimum te beperken. Met een optimale ventilatie kan de temperatuur en de vochtigheidsgraad perfect onder controle gehouden worden. Daarnaast zorgt de hoge brandklasse van de golfplaten voor een veilige omgeving.

  • 5 redenen om voor vezelcement golfplaten te kiezen

  • 5 redenen om voor vezelcement golfplaten te kiezen

Bent u toe aan een nieuw dak? Als specialist in agrarische daken levert Eternit al decennialang hoogwaardige en duurzame vezelcement golfplaten en helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw nieuwe dak.

Extra voordeel voor leden van LTO

Bent u lid van LTO Noord, ZLTO of de LLTB? Dan is het juist nu extra aantrekkelijk om te kiezen voor Ecolor golfplaten. Een ruim aantal LTO-leden gingen u dan ook al voor en maakten gebruik van de cashbackactie: E 0,35 per m2 retour na uitvoering van het project met Eternit golfplaten. Op ltoledenvoordeel.nl/bedrijfsvoering/dakmateriaal treft u meer informatie aan over deze actie.

Beheer
WP Admin