Snijmaisoogst september 2022. – Foto: Koos Groenewold RundveeNieuws

100-puntenprijs snijmais vastgesteld op € 1.925 per hectare

De snijmaiskern in Markelo heeft de 100-puntenprijs voor snijmais vastgesteld op € 1.925 per hectare. Dat is € 25 minder dan vorig jaar.

Op basis van aanbod en marktontwikkeling bepalen de ongeveer vijftig kopers en verkopers gezamenlijk een 100-puntenprijs voor snijmais. Volgens voorzitter Henk Schreurs heeft de mais in deze oostelijke regio vergeleken met vorig jaar wat meer massa met een wisselende kwaliteit kolf.

Beste percelen bijna € 2.700

In totaal wordt ruim 200 hectare op waarde gezet; tot nu toe is dat met ongeveer 80 hectare gedaan. De range is 0 tot 140 punten. Dat betekent dat de beste percelen (met 140 punten) een prijs hebben van bijna € 2.700 per hectare. In de calculatie worden ook actuele prijzen van andere grondstoffen meegewogen.

De voorzitter geeft aan dat de 100-puntenprijs goed is voor koper en verkoper, dit jaar rekening houdend met een gemiddeld goede ruwvoervoorziening en lagere melkprijs. Vorig jaar zaten er tussen de maispercelen grote verschillen door de droogte. De prijs van mais steeg toen met 100 punten met maar liefst € 500 ten opzichte van een jaar eerder.

Snijmaiskern Markelo

De notering van de snijmaiskern Markelo is één van de belangrijkste indicatoren voor de prijzen vóór de grote oogst begint. Op basis van aanbod en marktontwikkeling bepalen de ongeveer vijftig kopers en verkopers gezamenlijk een 100-puntenprijs voor snijmais.

Reacties

Beheer
WP Admin