Premium
Caroline van der Plas op het bedrijf van varkenshouder Erik Stegink. - Foto: Frank Uijlenbroek AlgemeenAchtergrond

Wat is het staatsbelang van meer vlinders op landbouwgrond?

Reacties

 1. Heren en dames: Waarom is iemand die pleit voor een reductie van de veestapel politiek links (PVDA, Groen Links of D66) ik ben al jaren vanaf mijn jeugd VVD er en at staat voor Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, en juist aan het woord vrijheid hecht ik want echte vrijheid is altijd gebonden aan regels.
  Ik en met mij vele andere zijn van mening dat een kleine minderheid niet de regels kan en mag stellen voor de rest van Nederland Volgens de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Waren er aan het begin van het jaar 53.919. Daarmee vertegenwoordigen de boeren 0,6 procent van de totale werkgelegenheid in Nederland. Inmiddels zal het aantal agrariërs minder zijn, want per dag stoppen gemiddeld drie boerenbedrijven. Die trend is al jaren aan de gang.
  De grootste groep zijn de melkveehouders. Daarvan zijn er zo’n 16.000. Dus zo’n kleine groep kan en mag niet de wil opleggen aan de rest van Nederland en de leefbaarheid van Nederland verpesten.
  Ik kies voor een levensvatbare agrarische sector met veel minder varkens en kippen en voor de melkveehouderij een maximum aantal GVE per ha, als dat links is dan mag je mij links noemen maar ik wil een leefbaar Nederland behoudend met voldoende biodiversiteit en behoudend wordt doorgaans als rechts aangemerkt

 2. “Het laatste woord over de voorstellen van de Europese Commissie is nog niet gezegd.” Foutje! Het is niet Europa die ons dit wil opleggen. Het is Nederland die dit in Brussel wil laten vastleggen.

  1. Willem, je weet net zo goed als ik dat wanneer je je inkomstensteun dus je uitkering vanuit Brussel wilt behouden en dat wil je dan dien je je te houden aan de regels die jouw baas (Brussel) je stelt.
   Iedere werknemer moet luisteren naar de baas, niet voldoen aan de eisen betekent korting op je inkomstensteun. Dat kun je wel stoer doen, maar jij gaat ook aan eisen voldoen.

 3. B0c en even anders zijn erg fel op vd plas. Waarom? Omdat ze bang zijn dat bbb een grote partij wordt en zij daar last van krijgen. Dat felle mag natuurlijk maar het geeft hun zwakheid wel aan.

 4. Even anders, ik lees net dat jij als varken, met Polarine als eigenaresse, niet door het leven wil gaan (interpreteer ik jouw woorden goed?).
  Nou, dan lijkt Polarientje toch echt op haar voorganger boer Hendrik Koekoek.
  Die had nl. ooit een stel shetlanders die qua verzorging nogal achtergesteld waren (= understatement).
  Daar is destijds ook nogal wat om te doen geweest.
  Een bewijs te meer van de wederopstanding van de boerenpartij.
  Het was altijd wel lachen om zijn markante taalgebruik- en daarmee gepaard gaand gestuntel in de 2e kamer.
  Maar in het landsbelang herhaal mijn woorden nog eens: God verhoede het!

 5. bar code man kun jij uit een lege emmer water halen ?
  juist als ze op deze manier blijven bemesten kunnen ze over 10 jaar ook geen graan meer van het land halen

 6. Heren heren toch waarom denken we niet mee hoe we tot een oplossing kunnen komen en kruipen alle boeren C van der P in haar reet, kijk eens naar de manier waarop zij varkens houdt, maar ik snap werkelijk niet wat een boer inhoudelijk verwacht van haar.
  Kijk dat we in Nederland te veel politieke partijen hebben wat het geheel allemaal erg stroperig maakt is algemeen bekend, maar een zichzelf respecterende partij zal enkel met een één issue partij wat de BBB is (feitelijk is het de oude boerenpartij) in zee gaan tenzij ze wil dienen als stemkoe voor Rutten. Er wordt nu wel zo hard geroepen dat er een politieke aardverschuiving komt maar dat er een verandering aankomt is wel duidelijk maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat de ruk naar rechts uitblijft en dat D66 en VVD zich gaan handhaven en dat PVDA en groen links de winnaars van de verkiezingen gaan worden.
  Dus heren verkoop de huid van de beer niet voordat je hem geschoten hebt.
  Mijn partij is ligt aangeslagen maar nog lang niet verslagen.

  1. Even ter verduidelijking de foto van de modderpoel is niet genomen bij van der Plas maar elders, maar!!!

 7. ook boerke Bart vult het zelf weer in.
  uit de reactie van boer Bart blijkt wel dat ie een aanhanger is van Polarine vdP.
  God verhoede het dat mensen op haar stemmen.
  Een verdeeld land als het onze heeft voor het bestuur betere mensen nodig om de boel bijeen te houden (m.u.v. de boerkes natuurlijk die willen een eigen staat)

 8. als we niet mogen bemesten naar behoeften VAN het gewas zal het organische stof gehalte alleen maar dalen
  en dat is met deze bemestings normen het geval
  VERGELIJK HET MAAR MET EEN ANARECHIA PASCHENT DAT WORDT OOK MINDER DOOR GEBREK AAN VOEDING TE OP ZICHTE VAN VERBRUIK AAN ENGERGIE (CALORIEEN)

  1. Ven jij ***t uit je nek en dat weet je zelf het best, wat jij het gewas aanmerkt vergelijkt met een anorexia patiënt ben je ziek bezig. Mijn vrouw werkt in de zorg en veel met kinderen met anorexia, je zou eens een dagje met haar moeten meelopen, dan denk je de volgende keer wel eens even na voor je dergelijke onzin neerpent.deze reactie is automatisch gemodereerd

  2. even anders. Toch als je niet bemest komt er van een gewas niets terecht. Misschien is de vergelijking van Ven niet helemaal wat je wil horen en anorexia is idd triest, maar de kern is waar

 9. Het aanhalen van artikel 68 geeft dus aan dat Natuurherstel valt onder e meest belangrijke staatsstukken, die niet aan de Tweede Kamer gestuurd kunnen worden ter controle. M.a.w. deze stukken kunnen hooguit naar de commissie Stiekem ter beoordeling Top geheim. Ik als naief burger dacht altijd dat alles behalve zaken die direct het gevaar voor het voortbestaan van onze staat bedreigen tot de geheimen kan behoren. Maar nu wordt me duidelijk dat insecten hier ook onder vallen. Zouden onze Wappies dan toch gelijk hebben dat we een door reptielen geregeerd insecten land zijn.

  1. Han Riel, het niet openbaar maken van ambtelijke conceptstukken die aan het begin van beleidsvorming over tafel gaan is niet vreemd en volkomen legaal . Er moet ambtelijke ruimte zijn om in vertrouwen concepten en gedachten met elkaar uit te wisselen. Wij als ,,beleidsambtenaren” dienen vrij te zijn wanneer we informatie inwinnen degene waarbij we die informatie inwinnen de garantie te kunnen geven dat zij naam buiten het rapport blijft of beter gezegd dat er niks wordt vastgelegd, we hadden nu eenmaal de WOB thans Woo volgens mij. Dit houdt in dat er geen beleid valt te maken zonder dat dat proces kan plaatsvinden in de luwte.
   Is er een beleidsbeslissing genomen dan krijgen jullie heel uitgebreid de kans om er tegen te zijn, want voor zijn jullie nooit

  2. even anders. Wel naar een journalist. dat kan gewoon niet. Lekken wanneer het uitkomt of delen met een eensgezinde journalist is uit den boze.

 10. Misschien heeft Polarientje van der Plas en haar one-issue partij ook nog wel een visie over immigratie, segregatie, criminaliteit, huisvesting etc..
  Wie weet.

  1. Barcode mannetje, daar heeft ze zeker een mening over. Na 15 maart kom je daar wel achter als jou linkse vriendjes geëlimineerd worden!!

  2. Boc. Denk je nou werkelijk dat zij een echte mening heeft zij waait met de wind mee ze kiest nu voor de winst van rechts, maar als ze in de problemen komt en dat komt ze als het gaat om immigratie/integratie en huisvesting van medelanders dan kan ze puur uit lijfsbehoud (lees zetelbehoud) zomaar de kant van de winnaar kiezen.
   CvdP houdt in Deventer op een biologische manier varkens, als ik varken zou zijn zou ik bij haar niet gehouden willen worden , wie mij niet gelooft ga kijken.

 11. Zolang de grootste Pinoccio uit Denhaag consequent de zaak belazerd en standaard blijft liegen, zullen zijn onderdanen (ministertjes en 2e-kamer-tassendraagsters) niets anders doen….
  Ze krijgen geen ander voorbeeld, dus waarom zouden ze de waarheid boven tafel willen ?

 12. Er zullen wel leugens in staan en dat wil de minister natuurlijk niet tonen. Politici die eenmaal gelogen hebben en nog op de stoel zitten, gaan steeds vaker liegen.

  1. Armer dit slaat nergens op er moet ambtelijke ruimte zijn om in vertrouwen concepten en gedachten met elkaar uit te wisselen, als jij werknemer bent of zou zijn dan weet jij dat iets eerst wordt overlegd, daaraan is niets vreemds dat doen de organisaties die de boeren vertegenwoordigen ook, het zou overigens een stuk makkelijker worden indien de organisaties die de boeren vertegenwoordigen hun kaarten open op tafel leggen.

  2. heren , het is onderhand tijd dat er een krachtig ministerie van landbouw komt. net als in tijden van mansholt en braks. met al dat saneren van het ministerie zijn er alleen maar groene natuur fanaten over op landbouw. echte landbouwkennis is geheel weg. dit gaat niet goed in nederland……. landbouwkennis weg nederland kapot en naar de armen…..

Beheer
WP Admin