Premium
Thom van Campen (VVD) bij de microfoon in de Tweede Kamer. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

VVD probeert aanpassing Wet Dieren te beperken

Reacties

 1. De Groot (D66) geeft aan dat er stal systemen zijn waar horens geen probleem opleveren. Geheel mee eens onze voorouders hadden koeien met horens. Deze koeien standen ca 6 mnd vast aan de ketting en hadden niet meer beweging dan liggen opstaan en een stapje links of rechts. Dit aanbind systeem zullen de Dier Lovende politici niet voor ogen hebben. Dan is er maar 1 oplossing koeien met horens op de prairie of geen koeien en dit laatste is wat dhr. de Groot predikt nu hij bij een Groene club werkt.

 2. Een hypocriete club is de PvdD door nu te zeggen dat het niet voor huisdieren is. Dat doen ze omdat het hun kiezers kost.
  Hieruit blijkt weer dat het hun helemaal niet om dierenwelzijn gaat maar om de veehouderij uit Nederland te verdrijven. Ze weten trouwens helemaal niet waar ze over praten. Het onthoornen gebeurt volledig onder verdoving met pijnstillend in de eerste maanden. Het karakter van de dieren wordt daardoor veel rustiger zowel jegens de boer als onderling.
  Stieren zijn ook kuddedieren (natuurlijk gedrag) maar die kun je bij horens beter apart in een hok zetten om te voorkomen dat ze elkaar afmaken. Zo zie je maar dat ze een tegenstrijdige maatregel propageren.
  Het is te zot dat in dit land op dit niveau politiek bedreven wordt alsof er geen belangrijkere thema’s zijn.

  1. De kat mag ook niet meer gecastreerd worden,wellicht krijgt PvdD nu een kater!

 3. het kan alleen op de aanbind grupstal, als de dieren ver van elkaar staan, alle loslopende systemen blijven er in de rangorde nieuwe heersers de overhand houden. de dieren zullen toch moeten worden gemolken, drinken en vreeten. er zijn altijd dieren die de overhand hebben en de andere verstoten. en dan heb ik het nog niet over de veiligheid van de veehouders en medewerkers. elk jaar gebeuren er ongelukken met vee. mevrouw vestering wil alleen maar meer ruimte hebben. dat zou ze eerst maar eens moeten zoeken bij haar eigen soort ( de mens) die opgestapeld wonen op flats en blokkendozen huizen in de steden. inclusief de honden en katten daar die nooit of veel te weinig buiten komen. ieder geval heb ik er geen goed gevoel over, als er helaas meer dieren-leed komt door deze onpracktische wet.

 4. Een meerderheid van de kamer die zich zorgen maakt over de gevolgen van de aangenomen wet. Hoe kan die dan in vredesnaam aangenomen zijn?????

  1. Door onkunde, onwetendheid en door ontbrekend inzicht in hoe de rechter op de stoel gaat zitten van de politiek als de politiek nalaat te doen waarvoor ze gekozen zijn: goede, gebalanceerde en uitvoerbare wetgeving maken.

Beheer
WP Admin