AlgemeenNieuws

‘Veel belangstelling voor onderdelen VION’

Amsterdam – Vleesbedrijf VION heeft veel potentiële kopers weten te lokken voor de onderdelen die het wil verkopen. Dat meldde persbureau Reuters donderdag op basis van bronnen in de financiële wereld.

Volgens bankiers is een groot aantal investeerders geïnteresseerd in het deel van VION Ingredients dat in de etalage staat. Onder meer partijen als Advent International, Apax, Bain, BC Partners, Blackstone, CVC, Cinven en KKR brengen mogelijk binnenkort een eerste bod uit, stelden zij.

VION maakte eind april bekend een deel van de ingrediëntendivisie, waar bijvoorbeeld gelatine, eiwitten en vet uit slachtafval worden gemaakt, te willen verkopen. Daarmee moeten de verliezen van de afgelopen jaren worden gecompenseerd. Volgens de bankiers kan de opbrengst van de verkoop oplopen tot tussen 1,4 miljard en ruim 2 miljard euro. Bij Vion Ingredients, dat zijn hoofdkantoor heeft in Son, werken circa 6.000 mensen.

Een woordvoerder van VION beaamde dat er veel interesse is voor de te verkopen onderdelen. Het bedrijf verwacht de operatie voor het einde van het jaar af te kunnen ronden.

Begin mei zag VION de voorgenomen verkoop van Oerlemans Foods nog afketsen. Dat onderdeel zou verkocht worden aan conservenfabriek Baltussen, maar beide bedrijven kwamen niet tot overeenstemming over de voorwaarden en de prijs.

Beheer
WP Admin