Foto: Peter Roek AkkerbouwNieuws

Südzucker houdt rekening met lager resultaat

De Duitse suikerproducent Südzucker houdt voor het tweede kwartaal (1 juni tot en met 31 augustus) van het lopende boekjaar, na een gematigde start, rekening met een aanzienlijke afname van het bedrijfsresultaat en de operationeel winst. Een jaar eerder kwamen het resultaat en de winst uit op respectievelijk €383 miljoen en €310 miljoen.

Met de voorzichtige start van het tweede kwartaal bevestigt Südzucker de verwachting voor boekjaar 2024-’25. De omzet komt naar verwachting uit tussen €10 miljard en €10,5 miljard, het bedrijfsresultaat (ebitda) tussen €900 miljoen en €1 miljard en de operationele winst tussen €500 miljoen en €600 miljoen.

Südzucker noemt net als in eerdere verwachtingen een aantal onzekerheden die de markt en de financiële cijfers flink kunnen beïnvloeden. Zo blijft de oorlog in Oekraïne van invloed op de toch al sterke prijsschommelingen op de markt. Ook de gevolgen van belastingvrije Oekraïense import van landbouwproducten, die nu in volume beperkt is, blijven onzeker. Dat geldt ook voor de gevolgen van de oorlog in het Midden-Oosten, die in oktober vorig jaar uitbrak.

Beheer
WP Admin