Foto: Misset RundveeNieuws

Stabiele melkprijs DOC in april

DOC Kaas houdt de melkprijs voor april gelijk op € 44,98 per 100 kilo melk. Melkveehouders die recht hebben op de maximale toeslagen voor weidegang, duurzaamheid, Vlog en klimaat, kunnen dit bedrag op zien lopen tot € 48,48 per 100 kilo melk.

Sinds deze maand leveren volgens DOC ruim tweehonderd melkveehouders melk in het nieuwe programma Tuurlijk. Deze ondernemers krijgen €  5,00 duurzaamheidspremie en kunnen ook nog € 1,50 aan weidemelktoeslag ontvangen. Het programma is een nieuw ketenconcept en is ontwikkeld met Jumbo en Uniekaas.

De stabiele melkprijs is inmiddels boven het prijsniveau van vorig jaar uitgekomen. Toen werd de melkprijs in april vastgesteld op € 43,20 per 100 kilo melk. De gemiddelde melkprijs blijft in de eerste vier maanden met € 44,30 nog wel ver van die van vorig jaar. Toen kwam de gemiddelde prijs dankzij het hoge niveau in de eerste twee maanden nog uit op ruim €  51 per 100 kilo melk. De genoemde prijzen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. De bijdrage van € 0,055 aan ZuivelNL is in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin