Volgens de fabrikant kan de trekker vier tot acht uur werken op één acculading, afhankelijk van de belasting. - Foto: Solectrac. MechanisatieNieuws

Solectrac komt met volledig elektrische smalspoortrekker

De Amerikaanse trekkerbouwer Solectrac introduceert een nieuw model: de e70N. Dit is een volledig elektrische smalspoortrekker.

Solectrac uit het Amerikaanse Californië, fabrikant van elektrische trekkers, ontwikkelde een 137 cm brede smalspoortrekker. De Solectrac e70N (N staat voor Narrow) heeft 70 pk motorvermogen en vierwielaandrijving. Volgens de fabrikant kan de trekker vier tot acht uur werken op één acculading, afhankelijk van de belasting.

Die werktijd kan worden verdubbeld met behulp van een verwisselbare accu. Opladen kan via het stroomnetwerk en duurt zo’n 8 tot 10 uur. Wie de trekker oplaadt met een 8 kW sterke zonnepaneel heeft de accu in zes uur vol. De trekker rijdt maximaal 40,2 kilometer per uur. De hefinrichting tilt zo’n 900 kilo, en de trekker weegt zelf omgerekend 3 ton.

In voorjaar verwacht

De e70N is al te bestellen, en Solectrac verwacht de trekkers in het voorjaar van 2022 af te leveren. De smalspoortrekker kost bruto omgerekend € 63.610. Een optionele verwisselbare accu kost omgerekend € 15.266. Solectrac leverde onlangs een eerste aantal elektrische smalspoortrekkers af aan drie lokale wijngaarden in Californië.

Vorig jaar introduceerde Solectrac een 40 pk sterke accutrekker, de eUtility.

Beheer
WP Admin