Foto: ANP AlgemeenNieuws

Ook Noord-Hollandse boer is liever Fries

Noord-Hollandse boeren willen, in navolging van hun Brabantse collega’s zich ook voegen bij de Friezen.

Als ludieke actie willen boeren uit Noord-Holland op de Afsluitdijk van Friese boeren een vlag ontvangen. De Hollanders willen liever als West-Friezen verder. Dit vanwege de provinciale stikstofregels. Friesland was de eerste provincie die onder het bewind van Johannes Kramer de regels opschortte. Provincie Noord-Holland heeft tot nu toe geen dergelijke uitspraak gedaan, maar onderschrijft wel het gezamenlijke standpunt van provincies en ministerie om tot 1 december de tijd te nemen voor de stikstofaanpak.

Ook in Brabant wappert de Friese vlag. Boeren zijn daar deze week bezig met een estafette-protest, elke dag komen boeren met trekkers naar het provinciehuis in Den Bosch. ZLTO tweet met een knipoog dat vanmiddag maar vast door de boeren het Friese volkslied moeten oefenen, ‘omdat Friezen wel een provinciebestuur hebben om trots op te zijn, wij vrijdag ook?’ vraagt de belangenbehartiger zich af.

Demonstratie op 25 oktober

Vrijdag 25 oktober vergadert de Brabantse Staten over het stikstofbeleid. ZLTO roept alle Brabantse boeren op om die dag ook naar Den Bosch te komen, voor een gezamenlijke demonstratie om 10.30 u.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Beheer
WP Admin