Foto: Peter Roek RundveeNieuws

Milcobel verlaagt melkprijs met € 1

Het Belgische zuivelbedrijf Milcobel verlaagt de melkprijs voor september met € 1 en komt uit op € 36 per 100 liter melk.

Melkveehouders die recht hebben op maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en kwantiteit, kunnen dat bedrag op zien lopen tot € 40,12 per 100 liter. Dat is gebaseerd op 43 gram vet en 35 gram eiwit per liter.

Slechte marktsituatie houdt aan

Milcobel ziet de voorzichtige eerdere signalen dat de slechte situatie in de zuivelmarkt in het laatste kwartaal van 2023 zou verbeteren niet in de noteringen terug. Het zuivelbedrijf verwijst naar de lage vraag naar melkpoeders vanuit exportmarkten, zoals China, Midden-Oosten en Afrika.

De onrustige politieke situatie in veel Afrikaanse landen dragen niet bij aan een gunstige marktdynamiek. Daarbij zorgt de aanhoudende hoge inflatie voor dalende markten en verkopen en druk op de verkoopprijzen.

Op basis van Nederlandse standaardwaarden 4,45% vet en 3,58% eiwit komt de door Boerderij berekende melkprijs uit op € 38,41 per 100 kilo melk. Dat is exclusief btw, waarbij de bijdrage van 5,5 cent per 100 kilo melk al is ingehouden.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin