Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Melkprijs FrieslandCampina gelijk in november

De Garantieprijs van FrieslandCampina blijft voor november gelijk op € 62,25 per 100 kilo melk. Dat is dankzij een positieve correctie als gevolg van hogere referentieprijzen voor boerderijmelk in de afgelopen periode. Zou die correctie niet meegenomen zijn, zou de Garantieprijs zelfs gedaald zijn.

Het zuivelconcern verwacht dat de referentiemelkprijzen in de komende maand stabiel zullen blijven. Dit jaar hield FrieslandCampina twee keer eerder de melkprijzen gelijk. In augustus bleef de Garantieprijs steken op € 60 per 100 kilo en in februari bleef deze gelijk op € 45 per 100 kilo melk.

De door Boerderij berekende melkprijs komt uit op € 61,67 en kan met toeslagen oplopen tot een maximum van € 65,17 per 100 kilo. Deze prijs is exclusief btw en op basis van een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. Hierbij is al rekening gehouden van een inhouding van 5 cent als bijdrage aan ZuivelNL. Arla Foods maakte vorige week bekend dat de melkprijs voor november nog wel met € 1,50 steeg. Andere zuivelverwerkers maken in de loop van november hun melkprijs bekend.

Biologische melkprijs daalt

De bio-Garantieprijs van FrieslandCampina daalt met 75 cent en komt uit op € 64,75 per 100 kilo melk. Deze prijs is naar beneden bijgesteld doordat volgens FrieslandCampina de referentieprijzen voor biologische boerderijmelk te hoog waren ingeschat in de afgelopen periode. Voor de komende tijd wordt, net als bij de gangbare melk, verwacht dat de melkprijs van de referentiebedrijven gelijk blijft. Het verschil met de gangbare melkprijs wordt hierdoor nog kleiner.

De gemiddelde melkprijs voor biologische melk over 2022 tot nu toe bedraagt € 58,95 per 100 kilo melk. Voor gangbaar komt dat gemiddelde uit op € 54,52 per 100 kilo melk. Arla verhoogde de biologische melkprijs juist in november met € 1,72 per 100 kilo melk.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin