Johan Remkes tijdens de presentatie van zijn bevindingen naar aanleiding van de stikstofgesprekken tussen het kabinet en organisaties, waaronder die van boeren. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

LTO Nederland: uitkoop piekbelasters onmogelijk en onnodig

LTO Nederland noemt het voorstel van stikstofbemiddelaar Johan Remkes om tot 600 piekbelasters binnen een jaar uit te kopen onmogelijk en onnodig.

“Het zorgt voor nog grotere onzekerheid bij duizenden ondernemers die zich afvragen of zij tot de ‘1 procent’ behoren. Een gegarandeerde reductie binnen één jaar is onrealistisch”, aldus LTO.

Hoewel Remkes vast wil houden aan 2030 als doel, vindt LTO dit niet nodig. De landbouworganisatie blijft liever bij de wet, waarin 2035 staat.

LTO: Remkes terecht kritisch op kabinet

De belangenorganisatie vindt dat Remkes terecht kritisch is op het kabinetsbeleid en is positief dat Remkes diverse aanbevelingen van onder andere LTO heeft overgenomen. LTO is positief dat Remkes adviseert de kritische depositiewaarde op termijn uit de wet te halen en om het stikstofkaartje formeel van tafel te halen.

Ook steunt LTO de visie van Remkes dat PAS-melders en interimmers de absolute prioriteit hebben op alle andere zaken. LTO is blij dat Remkes het belang van een sterke agrarische sector op gelijke hoogte zet met ecologie.

LTO vindt dat Remkes ‘dappere pogingen’ doet om tot landbouwperspectief en verdienmodellen te komen. “Daar zitten aanknopingspunten in, maar de uitwerking is beperkt.”

Lees meer over het stikstofbeleid

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

Beheer
WP Admin