Lactalis Leerdammer verhoogt de melkprijs in december met € 2,19. - Foto: ANP RundveeNieuws

Leerdammer plust melkprijs met ruim € 2

Lactalis Leerdammer verhoogt de melkprijs in december met € 2,19 tot een melkprijs van € 42,80 per 100 kilo.

Dat is gebaseerd op 4,41% vet en 3,47% eiwit en is inclusief € 2 weidegangtoeslag die gelijk met het melkgeld wordt uitgekeerd. Daarnaast loopt bij het bedrijf het duurzaamheidsprogramma ‘Duurzaam Leerdammer’. Afhankelijk van de inspanningen van een melkveehouder kan de toeslag oplopen tot € 0,60 per 100 kilo melk.

Kleinere plus dan andere verwerkers

De zuivelverwerker verhoogt niet met zoveel als FrieslandCampina (+€ 4,06). Eerder deze week maakte A-ware bekend dat het € 4,25 meer uitbetaalt dan in november. DOC en Arla blijven achter met prijsverhogingen van respectievelijk € 2 en € 1 per 100 kilo melk.

Op basis van de Nederlandse standaardwaarden waarmee vanaf januari wordt gerekend – 4,45% vet en 3,58% eiwit – komt de basisprijs uit op € 42,54 per 100 kilo. In vergelijking met een maand eerder is dat € 2,23 meer. De bedragen zijn exclusief btw en gelden bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo. De bijdrage van 5,5 cent aan ZuivelNL is in mindering gebracht.

Lees ook: Rabobank: betere melkprijzen in het vooruitzicht


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  1. leerdammer blijft de zakken vullen ondanks een groot verloop. Veel onvrede en boeren die weg willen. Toch blijven ze 1 van de fabrieken die het minste betaalt voor de melk ongelooflijk

Beheer
WP Admin