Premium
Melkveebedrijf van der Kolk in Wierden (Ov.) ligt bij Natura 2000-gebied Het Wierdense Veld. - Foto: Ronald Hissink AlgemeenInterview

Hans Mommaas: ‘Landbouw en natuur moeten elkaar versterken’

Reacties

  1. Als ex boer kan ik beamen dat we de problemen alleen kunnen oplossen door samen te werken. Helaas betekent het in deze materie, De boer moet inleveren en de ambrenaar krijgt promotie. De overheid wenst een GOEDE samen werking van de landbouw om de door hen gestelde doelen te halen, alleen weer hetzelfde verhaal “De boer moet zijn nek uitsteken en zich aanpassen aan de dwingende wensen /eisen van ambtenaren en politici die al deze moeite geen Cent kosten. Zij weten als geen ander dat er voldoende voedsel op de wereld is voor de rijken der aarde en ons boeren verweer Geen boer geen “voer” onzin is. Zij denken nl. niet aan de echte armen op deze aarde, hiervoor hebben ze Hulporganisaties aangesteld. Mijn concluwsie we hebben de Kerkelijke ontzuiling omgezet in een veel ergere verzuiling waarbij het platteland naar de pijpen van de stad moet dansen. Bij alle verzuilng wordt de mens voorgehouden “Als je doet wat wij prediken zal het goed met je aflopen en anders wacht Hel en Verdoemenis op je.

  2. Mommaas met zijn kliek ruimen de boeren op. Minder vee, minder bemesten, minder beregenen en minder gewasbescherming. Boerderijen en grond zullen in waarde dalen tenzij het burgerhuizen worden of industrie gebieden.

Beheer
WP Admin