Koningin Máxima op een landbouwbedrijf in Senegal (Afrika) in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN). - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Koningin Máxima hoopt dat ‘uitdagingen’ landbouw worden opgelost

Koningin Máxima hoopt dat “de uitdagingen met betrekking tot landbouw” snel worden opgelost.

Dat zei de koningin donderdag aan het einde van haar VN-reis naar Ivoorkust en Senegal. “Mijn man en ik bezoeken heel veel boeren. We praten heel veel over dit onderwerp. Er zijn heel veel uitdagingen met betrekking tot landbouw. Ik hoop dat we dat met z’n allen oplossen”, zegt de koningin over de huidige situatie in Nederland.

Meeste arme mensen zijn afhankelijk van boerenbedrijven

De reis van de koningin door Ivoorkust en Senegal stond voornamelijk in het teken van (vrouwelijke) ondernemers, landbouw en de financiën daaromheen. Máxima sprak tijdens deze reis met (landbouw)ondernemers. “Ik vind de landbouw al heel lang belangrijk. De meeste arme mensen wonen in rurale gebieden en zijn afhankelijk van boerenbedrijven. Het is heel belangrijk om ze wel deel te maken van de economie”, zegt Máxima. “Niet te vergeten: 50% van de boeren in deze landen is vrouw. Als we investeren in vrouwen, investeren we in de hele familie, in het hele dorp en in de hele economie.”

Lees meer over het stikstofbeleid

Het laatste stikstof nieuws op je mobiel.

Bekijk hier hoe je deze app vastzet op het startscherm van je mobiel.

Reacties

  1. Het zou inderdaad goed zijn als Nederland zijn eigen boeren gaat waarderen en de Vrije Wereld Handel voor Voedsel aan banden gaat leggen, om zo te voorkomen dat de Rijke (dure) landen hun voedselproductie verwaarlozen en op de wereldmarkt voedselkopen tegen afbraak prijzen bij de rmen die op deze wijze zelf honger lijden. Het gevolg wordt ieder jaar duidelijker Meer en Meer vluchtelingen uit deze arme landen waar wij onze agrarische producten voor veel te weinig geld weg halen en tegelijk onze boeren onder het mom “biodiversiteit” an banden leggen zonder een fatsoenlijke vergoeding. Dit laatste hoeft niet want alle handarbeid (bouw, installatie, verpleging, verzorging, groenvoorziening etc.) wordt in Nederland onderbetaald

  2. Loodgieters zijn jarenlang financieel voor de gek gehouden. Werkten braaf voor hun bazen voor een laag loon. Nu er te weinig loodgieters zijn wordt het beter. Burgers worden nu boos als ze de factuur krijgen van hun loodgieter. Dat gaat ook gebeuren met het voedsel. Stel je voor dat er een wachtlijst komt voor babymelkpoeder. Hoe dicht zitten we eigenlijk op die tekort op babymelkpoeder ?

  3. Kan ze mooi in eigen land beginnen.
    Waarom word aan het belang van de landbouw zo weinig aandacht besteed in de Troonrede die manlief opleest of in de kerstboodschap!
    Dus Máxima ff met Willy om de tafel thuis en waardeer uw eigen boeren

Beheer
WP Admin