De Tweede Kamer wil dat er op producten van Nederlandse bodem een Nederlandse vlag op de verpakking komt. – Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Kamer wil Nederlandse vlag op product van eigen bodem

De Tweede Kamer wil dat er op producten van Nederlandse bodem een Nederlandse vlag op de verpakking komt. PVV-Kamerlid Jeanet Nijhof kreeg met steun van SP, GroenLinks-PvdA, PvdD, SGP, BBB, JA21 en FVD een meerderheid voor haar motie.

Nijhof wil met deze herkenbaarheid consumenten stimuleren om voor Nederlands product te kiezen. De motie vraagt de regering om samen met de sector te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Demissionair landbouwminister Piet Adema ontraadde de motie. Hoewel hij het idee sympathiek vindt, is het binnen de huidige regels al lang mogelijk om een vlaggetje op de verpakking te zetten. Hij vindt het meer een taak van de markt. “Het is buitengewoon belangrijk dat ook consumenten in Nederland kunnen zien dat het gaat om producten van de eigen boeren, van de eigen kwekers, van de eigen akkerbouwers, enzovoort. Maar dat hoeven we niet te regelen”, aldus Adema. De Kamer denkt daar dus anders over.

Beheer
WP Admin